AWS vereenvoudigt met Amazon DataZone datamanagement in de onderneming

AWS kondigt Amazon DataZone aan. Het gaat om een nieuwe clouddienst die datamanagement vereenvoudigt.

Grote ondernemingen kunnen deze zaken lastig vinden doordat data vaak verdeeld zit over verschillende databases en opslagsystemen. Als het een beetje meezit dan heeft slechts één onderdeel van het bedrijf de data in handen, maar ook dat is vaak niet het geval.

Het vergaren van data is dan een tijdrovende taak. Met Amazon DataZone belooft clouddienst AWS het beheer van interne gegevens te vereenvoudigen, net als het delen van deze gegevens met werknemers.

DataZone

De dienst organiseert alle gegevens op een overzichtelijke manier. Bovendien zijn alle gegevens direct vanuit de dienst opvraagbaar en helpt de dienst door middel van machine learning bij het vinden van de correcte gegevens. De dienst brengt zo efficiëntie naar de dataverwerking.

Gegevens die opgeslagen zitten in AWS-diensten, zoals Amazon S3, en on-premises zijn direct te bekijken. Integraties met dataplatformen van onder andere Snowflake en Salesforce zijn mogelijk. Administratoren kunnen wel beperkingen zetten op de toegankelijkheid van gegevens per gebruiker.

Momenteel is de dienst nog in preview en niet beschikbaar bij ons.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home