Aruba: organisaties hebben moeite het volle potentieel van de edge te benutten

edge computing

Het vermogen van organisaties om data in de edge te verzamelen, te verwerken, op te slaan en te analyseren is bepalend voor het succes in het creëren van toegevoegde waarde uit data. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Aruba. 

Netwerken slibben steeds meer dicht door grote hoeveelheden data afkomstig van gebruikers en IoT-apparatuur. IT-professionals zien dat het analyseren van realtime data dicther bij de edge meer efficiëntie en inzichten met zich meebrengt. En dat zorgt op zijn beurt weer voor betere bedrijfsresultaten. 

Uit het onderzoek van Aruba onder 2400 IT-beslissers blijkt dat 72% al actief gebruik maakt van edge-technologie om resultaten te boeken. Een andere 16% is van plan volgend jaar gebruik te gaan maken van edge-technologie. Daarbij voelen steeds meer IT-beslissers (82%) urgentie om een geïntegreerd systeem te implementeren dat data in de edge verwerkt. 

Edge als oplossing voor groeiende hoeveelheid data

Uit de cijfers van Aruba blijkt dat IT-beslissers worstelen met de alsmaar groeiende hoeveelheden data uit hun netwerken. 33% van de IT-beslissers zegt dat hun systemen de grote hoeveelheden data niet aankunnen. Ruim de helft van de IT-beslissers (55%) erkent dat het steeds sneller verwerken van data het resultaat is van machine learning en artificiële intelligentie. Organisaties zien de edge als oplossing voor hun problemen met de steeds groter wordende hoeveelheid data. 

Hoe verder een bedrijf is in het gebruik van de edge, des te beter ze in staat zijn data te gebruiken om hun besluitvorming en bedrijfsprocessen te verbeteren. 78% van alle IT-beslissers die met edge-technologie werkt geeft aan data te gebruiken voor betere besluiten en bedrijfsprocessen. Dat percentage ligt een stuk lager (42%) voor IT-beslissers bij wie de edge nog in de pilotfase zit en ligt nog lager (31%) bij organisaties die nog geen edge-technologie gebruiken. 

Obstakels voor adoptie van edge-technologie

IT-beslissers zien verschillende voordelen voor het verzamelen en analyseren van data aan de edge. Ruim de helft (53%) van de IT-beslissers noemt verbeteren van operationele efficiëntie en kosten als een van de grootste voordelen van het verzamelen van data. 47% vermeldt meer productiviteit van personeel als belangrijkste reden. 

Hoewel IT-beslissers de voordelen zien en steeds meer interesse hebben in het verwerken en analyseren van data aan de edge, maken ze zich ook zorgen over de obstakels die de adoptie ervan in de weg staan. 32% van de IT-beslissers ziet een gebrek aan expertise, vaardigheden of kennis op het gebied van edge-technologie als voornaamste probleem. Een groot deel van de IT-beslissers (92%) denkt dat ze minimaal een aantal vaardigheden missen die nodig zijn om gebruik te maken van het volle potentieel van data. Er is het meeste gebrek aan vaardigheden op het gebied van machine learning en AI (43%), analytische vaardigheden (41%) en technische skills (37%).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home