Antwerpse databedrijven MindTheGap en Tropos slaan handen ineen

handdruk partnership

Het Kontichse MindTheGap, specialist in business intelligence en onderdeel van Cronos Groep, participeert in het Antwerpse databedrijf Tropos, dat op maat gemaakte cloudoplossingen voor data analytics bouwt.

Beide bedrijven hebben in het verleden al samengewerkt en verankeren nu hun partnership. MindTheGap wil zo inhaken op het groeiende succes van cloud analytics en een grotere rol spelen in dit marktsegment, terwijl Tropos toegang krijgt tot de operationele en commerciële slagkracht van Cronos Groep.

Tropos heeft een aantal bouwstenen ontwikkeld waarmee het snel klassieke BI-systemen kan overhevelen naar de cloud. Dat is niet alleen meer schaalbaar en flexibel, maar maakt ook meer automatisering mogelijk, waardoor bedrijven efficiënter kunnen werken.

Zo maakt het bedrijf gebruik van de clouddatawarehouses van het Amerikaanse Snowflake. Deze clouddatabases draaien op AWS, Azure of Google Cloud en genieten zo van de schaalvoordelen van de public cloud.

Internationale groei

Snowflake haalde in 2018 450 miljoen dollar op om internationaal te groeien en Tropos heeft Snowflake-klanten in heel Europa. Door de krachten te bundelen met MindTheGap ambieert het een verdere schaalvergroting in de markt van cloud analytics.

“Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van de meerwaarde van cloud analytics. Toch merken we dat grote bedrijven of overheden vaak waterdichte garanties verlangen wat betreft de uitvoering van projecten. Met MindThe Gap zijn we nog beter gewapend om daar een antwoord op te bieden”, besluit Joris Van den Borre, oprichter bij Tropos.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home