Oracle: ‘9 op 10 werknemers voelt zich overweldigd door alle beschikbare data’

data stress

In een onderzoek van Oracle NetSuite blijkt dat heel wat werknemers de benodigde data hebben om hun werk te doen, maar ze voelen zich ook overweldigd door de hoeveelheid ervan.

Het onderzoek van Oracle NetSuite werd gehouden onder 2.000 mensen in het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, de Benelux, de Nordics en het Midden-Oosten. Specifiek binnen de Benelux vindt 89 procent dat ze de benodigde data hebben om hun werk te doen. Daar tegenover staat dat 93 procent zich ook wel eens overweldigd voelt door de beschikbare hoeveelheid gegevens.

Volgens het onderzoek is ook niet alle data even nuttig. 72 procent van de Benelux-werknemers klaagt daarover.

“Bedrijven in de Benelux hebben zich onvermoeibaar ingespannen om terug te komen op een strategisch pad naar herstel en groei,” aldus Michiel Ramakers, Sales Director, Benelux bij Oracle NetSuite. “Maar er zijn ook veel bedrijven die hier moeite mee hebben. Uit ons onderzoek blijkt dat bedrijven die erkennen een moeizame relatie met data te hebben, ook het minst optimistisch zijn over de te verwachten groei.”

Lastige beslissingen

Het aantal werknemers in de Benelux dat gelooft dat hun organisatie de afgelopen 12 maanden meer datagedreven is geworden, is gedaald. Slechts 28 procent van de werknemers gelooft dat hun organisatie de afgelopen 12 maanden meer datagedreven is geworden, vergeleken met 43 procent die dit nog aangaf voor de 12 maanden hiervoor.

Als gevolg daarvan toont het onderzoek aan dat essentiële beslissingen teveel op intuïtie worden genomen. De cijfers tonen een verdubbeling naar 31 procent. Werken op afstand maakt het besluitvormingsproces bovendien niet gemakkelijker. 58 procent van de werknemers in de Benelux geeft aan dat zij bij werken op afstand niet gemakkelijk kunnen communiceren met managers.

lees ook

Oracle wil je tweede cloudprovider zijn

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home