Zoom verbetert encryptie met nieuwe update

Zoom
-

Zoom lanceert een update die enkele securityproblemen van de videoconferencingsoftware adresseert. Onder meer de gebruikte versleuteling wordt verbeterd. De update rolt deze week uit naar alle gebruikers.

Zoom 5.0 voegt de hogere encryptiestandaard AES 256-bit GCM toe. Dat is een update van de AES 256-bit CBC-encyptie die Zoom tot nu toe gebruikte, en biedt verhoogde bescherming voor meetings en weerstand tegen hijacking.

Daarnaast introduceert de update de optie voor accountbeheerders om zelf te bepalen welke datacenterregio’s worden gebruikt om het dataverkeer over te sturen. Zoom adresseert daarmee eerdere zorgen, nadat bleek dat sommige Zoom-meetings via Chinese servers werden gestuurd.

Enkele weken geleden werd reeds de aanpassing doorgevoerd om alle Zoom-meetings standaard met een wachtwoord te beveiligen. Beheerders krijgen nu ook de mogelijkheid om wachtwoordvereisten te definiëren, zodat gebruikers geen te eenvoudige wachtwoorden gebruiken. Cloud-opnames zijn voortaan ook standaard met een wachtwoord beveiligd.

Toegankelijke instellingen

Verder heeft Zoom een nieuw security-icoon toegevoegd waarmee de beveiligingsinstellingen sneller bereikbaar zijn. Voorheen moest je daar naar op zoek gaan in de vergaderinstellingen. Via het nieuwe icoon kan een host voortaan ook meteen een gebruiker rapporteren bij Zoom en de optie uitschakelen dat deelnemers zelf hun naam kunnen aanpassen.

Andere nieuwe functies zijn het veilig delen van accountcontacten voor grotere organisaties en een dashboardverbetering waarmee beheerders kunnen plannen hoe hun vergaderingen verbinding maken met Zoom-datacenters.

90-dagenplan

Zoom 5.0 is de eerste grote update sinds het bedrijf begin deze maand een ‘feature freeze’ van 90 dagen afkondigde om zich toe te spitsen op het verbeteren van de beveiliging. Daarmee reageerde Zoom op de ophef die was ontstaan rond de belabberde privacymaatregelen van de app.

“Ik ben er trots op dat we deze stap in ons 90-dagenplan hebben bereikt, maar dit is nog maar het begin”, zegt Zoom-CEO Eric Yuan. “We hebben ons bedrijf opgebouwd door onze klanten vreugde te bieden. We zullen het vertrouwen van onze klanten winnen en hen vreugde brengen met onze niet-aflatende focus op het bieden van het meest veilige platform.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home