Zoom Rooms krijgt luchtkwaliteit-sensor en virtuele receptionist

zoom rooms

Om een toekomstige terugkeer naar kantoor veilig te laten verlopen, rolt Zoom Rooms een grote update uit om contact minimaal te beperken.

De update pakt onder andere de eerste ontmoeting binnen een bedrijf aan: de receptie. In Kiosk Mode kan je voortaan een virtuele receptionist groeten vanaf een Rooms for Touch-toestel.

Wie een compatibele camera heeft, kan in het Zoom Dashboard de bezetting per vergaderruimte vastleggen en melden wanneer er teveel mensen in een ruimte zitten. Het dashboard kan ook de luchtkwaliteit tonen voor wie de Neat Bar heeft geïnstalleerd, een specifiek Zoom Rooms-apparaat. De parameters die worden gemeten zijn luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en CO2.

Update is nu beschikbaar

Aanraakschermen binnen bedrijven die iedereen kan gebruiken, mijd je beter. Zoom laat je daarom voortaan via de Zoom Rooms Controller-app de meeting coördineren met je telefoon in plaats van de gedeelde controller op de tafel. In de toekomst wil Zoom ook spraakassistentie toevoegen aan Zoom Rooms voor een handsfree bediening met ondersteuning voor Alexa Controls.

Wie de ruimte niet fysiek kan bijwonen, een realiteit in de toekomst met het hybride werken, kan voortaan mee toch efficiënt samenwerken op een digitaal whiteboard. De nieuwe update voegt de mogelijkheid toe om een Rooms for Touch whiteboard gedeelde werkplaats te verzenden via chat of e-mail.  Zo kan je eenvoudiger samenwerken met iedereen thuis en op kantoor.

lees ook

Zoom wil mogelijk Gmail en Outlook aanvallen met eigen e-mail en kalender

Tot slot brengt de update de mogelijkheid om een gedeelde desktop te beheren vanaf Zoom Rooms for Touch. Gebruikers kunnen vanaf hun apparaat het bureaublad bedienen van de persoon die op dat moment hun laptopscherm deelt.

De grote update met nieuwe functies is nu beschikbaar voor alle Zoom Rooms-hardware. Een gedetailleerd overzicht met de inhoud van de update vind je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home