Zoom wil mogelijk Gmail en Outlook aanvallen met eigen e-mail en kalender

Misschien beschikbaar begin 2021

Zoom zou aan een eigen e-mail- en kalendertool werken die de concurrentie aan moet gaan met Gmail en Outlook. Er zijn weinig details bekend rond de oplossing, maar geruchten wijzen op een lancering begin 2021.

In een rapport op The Information melden meerdere bronnen dat Zoom werkt aan een web-gebaseerde e-maildienst en mogelijk ook een bijhorende kalendertool. Veel details bevat het rapport niet, maar het toont wel dat Zoom met dit project de concurrentie met Outlook en Gmail wil aangaan.

De nieuwe dienst zou voor een ‘next generation’-ervaring moeten zorgen, maar het is voorlopig onduidelijk hoe het aanbod van Zoom verschilt van traditionele e-maildiensten.

Alles kan ook in de vuilbak belanden

Ondanks dat Zoom volgens interne bronnen intensief werkt aan het project, is het ook mogelijk dat alles nog in de vuilbak wordt gegooid. Door de indrukwekkende groei van Zoom, het afgelopen kwartaal verdrievoudigde de verkoop richting 777 miljoen dollar omzet. Voor het fiscale jaar 2021 heeft Zoom zijn prognoses bijgewerkt en mikt het op een omzet jaaromzet van 2,58 miljard dollar.

lees ook

Zoom krijgt dropbox-integratie, encryptie en platform voor events

Zoom heeft in oktober al zijn portfolio uitgebreid met OnZoom, een platform voor online events. Met een e-maildienst en kalenderopties kan het zijn groeiend marktaandeel kapitaliseren, maar het moet in die hypercompetitieve markt sterk uit de hoek komen ook Gmail en Outlook te beconcurreren. Beide diensten hebben bovendien ook productiviteitsbundels en passen naadloos in Google Workspace en Microsoft 365

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home