Windows 11-pc kunnen binnenkort hotsport starten op (sommige) Samsung telefoons

Windows 11

De nieuwe toepassing in Phone Link zal in de komende maanden uitrollen. Al zal dat alleen bij Samsung Galaxy-toestellen mogelijk zijn.

Microsoft kondigde de nieuwe toepassing aan in een blogbericht. Het gaat om de Windows 11 Insider Preview build 25231 waar een paar aanpassingen het mogelijk maken om via de laptop of pc de hotspot van de smartphone in te schakelen. De toepassing is onderdeel van de Phone Link maar werkt op dit moment alleen voor bepaalde Samsung-toestellen.

Betere connectiviteit en productiviteit

Bij Microsoft is het enthousiasme alleszins groot, ook al hebben rechtstreekse concurrenten zoals Apple, Samsung en Google die toepassing al langer in de aanbieding. “De snelle hotspottoepassing stelt de gebruiker in staat om op een veilige manier connectie te maken met het Wifi-netwerk van de telefoon, zonder het toestel aan te raken”, klinkt het in de blog.

“Wanneer de telefoon binnen het bereik ligt, zal het toestel in de lijst met connecties staan. Een simpele klik volstaat om toegang te krijgen. Er is geen paswoord mee gemoeid waardoor de gebruiker snelle, gemakkelijker  en frequenter verbinding krijgt met de hotspot.” 

Enkel voor Galaxy

De nieuwe functie in momenteel in testfase bij enkele Insiders van Microsoft. De verwachting is dat de hotspot in de loop van de komende maanden zal uitrollen naar het grote publiek. In eerste instantie zal de toepassing alleen werken bij bepaalde Samsung-smartphones. Het gaat om Galaxy-toestellen die draaien op One UI 4.1.1 of hoger zoals S21, S22, Fold 3 en 4.

Daarnaast moet de laptop of pc uitgerust zijn met wifi en Bluetooth, Windows 11 versie 22H2 Build 22621 of hoger en Phone Link v1.22082.111.0 of recenter. Het spreekt voor zich dat beide toestellen met elkaar zijn geconnecteerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home