WhatsApp onderzoekt bestanden delen tot 2 GB

whatsapp

WhatsApp wil zich ontpoppen tot dienst om bestanden te delen. Moederbedrijf Meta experimenteert daartoe met een limiet van 2 GB.

In Argentinië kunnen sommige gebruikers met de recentste betaversie van WhatsApp voortaan bestanden tot en met 2 GB delen. Dat weet WaBetaInfo. De huidige limiet voor de rest van de wereld staat op 100 MB. Het is onduidelijk hoeveel gebruikers al aan de slag kunnen met de functie en wat de plannen van WhatsApp precies zijn. Een limiet van 2 GB zou de dienst een stuk interessanter maken om bijvoorbeeld eigen media te delen, maar eist natuurlijk ook een zwaardere tol op de servers van WhatsApp.

Met concurrent Telegram kunnen gebruikers al sinds 2020 bestanden van maximaal 2 GB delen. Met de functie zou WhatsApp dus met enige vertraging bijbenen. Het is onduidelijk of WhatsApp van plan is de functionaliteit breed uit te rollen.

Digital Markets Act

Wanneer de Digital Markets Act in voege treedt, zal WhatsApp extra functionaliteit kunnen gebruiken om zich te differentiëren. Europa zal immers eisen dat grote chatdiensten zoals WhatsApp maar ook iMessage en Facebook Messenger kunnen samenwerken met kleinere chatplatformen wanneer daar vraag naar is. Gebruikers van die kleinere alternatieve diensten moeten berichten bestanden of video’s kunnen delen.

De voorwaarden hoeven daarbij niet identiek te zijn aan die van WhatsApp intern. Een toekomst waarin WhatsApp samenwerkt met andere diensten maar WhatsApp-gebruikers enkel onderling grote bestanden kunnen delen, is dus niet onrealistisch.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home