Werklocaties standaard ingeschakeld in Workspace

Google Workspace

Google gaat de werklocatie-functie in Google Agenda als standaard instellen voor Workspace-gebruikers. De functie kreeg in mei nog een update om minder indringerig over te komen.

De functie werklocaties stelt de gebruiker in staat om zijn of haar werkroutine te delen met collega’s. Google voegde de functie vorig jaar toe aan Agenda waarbij de gebruiker kon kiezen tussen kantoor, thuis, ongedefinieerd of gepersonaliseerde locaties. Deze toepassing is enkel zichtbaar voor personen die kunnen zien of je al dan niet beschikbaar bent.

Standaard voor Workspace

Google rolt de nieuwe instelling de komende weken uit. Gebruikers zullen hun werklocatie kunnen ingeven zonder dat ze eerst naar de instellingen van Agenda moeten. Anderzijds kan de functie wel via de instellingen worden uitgeschakeld. De vernieuwde toepassing is beschikbaar voor de meeste Workspace gebruikers behalve Essentials, Business Starter, Enterprise Essentials, Frontline en Legacy G Suite-basisklanten. Ook gebruikers met een persoonlijke Google-account kunnen de toepassing niet gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home