Tesla integreert Zoom om overal te videobellen

Zoom Tesla binnen

Eigenaars van een Tesla kunnen binnenkort videobellen via hun centrale console. De ingebouwde camera in de auto wordt aangesproken om de bestuurder in beeld te brengen.

Tesla-eigenaars kunnen binnenkort Zoom-meetings volgen vanuit hun wagen. De functie werd bekend gemaakt door Zoom tijdens hun jaarlijkse Zoomtopia-event. Het videobelplatform deelt behalve een kort filmpje weinig details. Tesla geeft nog geen duidelijkheid wanneer de functie wordt uitgerold.

De Zoom-app wordt door de autobouwer in de centrale console van een Tesla Model S, 3, X en Y geïntegreerd. Elke (recente) Tesla heeft binnen een camera die de inzittenden kan opnemen. Diezelfde camera wordt nu door Zoom gebruikt om je in beeld te brengen. Mogelijk moet je zoals in de video wat naar het midden leunen om optimaal in beeld te komen. Geen idee of dat een uur lang comfortabel blijft.

Zoom-gebruikers kunnen hun agenda synchroniseren met de Tesla-app. Hiermee kunnen ze naadloos een meeting starten vanaf de kalender in de centrale console van de wagen. Wie geen Premium Connectivity-abonnement (9,99 euro incl. btw per maand) heeft om extra diensten via 4G te streamen, kan Zoom enkel gebruiken met Wifi-connectiviteit.

Of je ook onderweg een Zoom-gesprek kan voeren is nog niet duidelijk, maar de kans lijkt ons klein. Het filmpje toont een situatie waar je moet laden en tijdens die wachtperiode een videocall kan doen. Net zoals de meeste andere applicaties op de centrale console worden die automatisch gestopt van zodra je de wagen in drive zet.

Het is voorlopig onduidelijk vanaf welk Tesla-model de Zoom-integratie compatibel is. De fabrikant spreekt over ‘alle nieuwe modellen’. Huidige eigenaars die vaak Zoom gebruiken, zullen moeten wachten tot Tesla zelf duidelijkheid schept over de situatie of hun wagen ook compatibel is.

Zoom kondigde op Zoomtopia nog een heleboel andere nieuwtjes. Zo krijgt het videoplatform ondersteuning voor flexwerkplekken en lanceert het met Virtual Agent een eigen chatbotdienst. Tot slot kondigde Zoom een samenwerking met ServiceNow aan voor een betere klantervaring.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home