Teams Rooms op Windows krijgt makeover van Microsoft

Microsoft stopt Teams Rooms op Windows in een nieuw jasje. Verwacht geen flashy redesign: het platform komt visueel beter in lijn te liggen met de Android-variant.

Microsoft geeft Teams Rooms op Windows een nieuw uiterlijk. De belangrijkste elementen van de interface van Teams Rooms op Windows worden in lijn getrokken met de visuele interface van Teams rooms op Android. Het is de bedoeling om zo meer eenheid te creëren in het platform, ongeacht het besturingssysteem waar de feitelijke console op draait. Microsoft zal de visuele wijzigingen doorvoeren met Teams Rooms versie 4.16, gepland voor het einde van dit kwartaal.

lees ook

Microsoft Teams Rooms krijgt gratis variant voor kmo’s

Volgens Microsoft zelf zullen vooral de nieuwe achtergronden en verfriste kalender in het oog springen. Doorheen de Teams Rooms-ervaring moeten duidelijkere visuele aanwijzingen navigatie eenvoudiger maken. Dat neemt onder andere de vorm aan van grote knoppen op het hoofdscherm. Je zal bovendien sneller toegang krijgen tot extra functies via de More-knop.

Foutmeldingen

Tot slot worden foutmeldingen eenvoudiger gemaakt, al vinden we dat relatief. In het voorbeeld van Microsoft zien we duidelijk een scenario waarin de console offline is. Aanmelden lukt bijgevolg niet, maar de foutmelding zelf geeft geen informatie rond de oorzaak van het probleem. Je leest er enkel dat je een beheerder mag contacteren. In veel gevallen is het misschien beter dat mensen niet teveel aan de toestellen prutsen. Langs de andere kant vinden we Het werkt niet, zoek hulp niet noodzakelijk een voorbeeld van een duidelijke foutmelding waar iemand wijzer van wordt.

Tijdens een vergadering krijgen gebruikers meer controle over wat er precies wordt weergegeven op het grote scherm in de vergaderruimte. Beheerders kunnen de standaardinstellingen dan weer sneller aanpassen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home