Teams pakt uit met nieuwe geanimeerde achtergronden

Microsoft treedt op de voorgrond met een update van Teams. Er komen niet alleen nieuwe afbeeldingen om als achtergrond te gebruiken, maar volgende maand heb je ook enkele geanimeerde opties om het zicht op je werkplek te verbergen tijdens een vergadering.

Leuk nieuws voor wie geregeld online gesprekken onderhoudt via Microsoft Teams. Gebruikers beschikken binnenkort over een aantal nieuwe achtergronden. Naast een verse lading afbeeldingen zal het communicatieplatform voor het eerst ook beschikken over enkele geanimeerde achtergronden.

Cijfers

Sinds de uitbraak van Covid-19 en de bijbehorende periodes van thuiswerk en social distancing zijn systemen als Teams niet meer weg te denken uit veel professionele sectoren. Het platform heeft maandelijks ruim 300 miljoen actieve gebruikers en is momenteel beschikbaar in 181 landen en meer dan veertig talen.

Microsoft geeft aan dat mensen intussen dubbel zoveel videoconferenties houden via Teams dan voor de pandemie. Deze stevige update is dus niet toevallig de grootste sinds een eerste collectie achtergronden werd gelanceerd in dat vermaledijde jaar 2020.

Beelden

Het designteam van Microsoft heeft goed nagedacht over de vernieuwde beeldbank van Teams, zodat die een zo groot mogelijk publiek vertegenwoordigt, alsook de manier waarop de meeste gebruikers werken. De nieuwe achtergronden zijn ontworpen om niet alleen een goede samenwerking te stimuleren, maar ook welzijn, productiviteit en focus. Zo kunnen gebruikers comfortabel werken zonder hun eigenheid te verliezen.

Uit de populariteit van bepaalde beelden blijkt dat mensen even gretig gebruikmaken van de meer speelse en originele scènes, als van de meer realistische achtergronden zoals een bureau of een woonkamer. Dat bewijst weer eens dat niet elke mens hetzelfde denkt of doet.

Met intussen tientallen beschikbare achtergronden, draait het ook niet alleen meer rond de keuze tussen vrolijke kleuren en lollige plaatjes of net hyperrealistische beelden. Met deze nieuwe update komen er ook specifieke achtergronden die speciaal ontworpen zijn voor mensen in het autismespectrum, mensen die minder goed zien of horen en mensen met bepaalde psychische aandoeningen. Uiteindelijk kan je Teams niet spellen zonder ‘team’, het hele team.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home