Synology lanceert veilig WeTransfer-alternatief C2 Transfer

Synology maakt C2 Transfer breed beschikbaar. Die eerder aangekondigde dienst moet organisaties helpen om eenvoudig grote bestanden te verzenden.

Synology lanceert C2 Transfer. Dat is een dienst voor bestandsoverdracht die doet denken aan het populaire WeTransfer. C2 Transfer past in de C2-suite van software- en cloudtools die Synology dit jaar lanceert. De NAS-specialist wil daarmee zijn NAS-aanbod uitbreiden met relevante diensten die enerzijds netjes integreren met een NAS, maar anderzijds op zichzelf staan en dienen als uithangbord voor de capaciteiten van het Taiwanese bedrijf.

C2 Transfer laat je toe om tot 20 GB per keer te delen. Gebruikers kunnen tot 100 transfers tegelijkertijd actief hebben. Een enkele transfer kan bovendien meerdere bestanden bevatten.

Veiligheid

Synology zet met de dienst sterk in op veiligheid. Zo voorziet het bedrijf end-to-end versleuteling. Wat je upload komt onder encryptie in de cloud terecht, en wordt pas terug ontsleuteld wanneer de ontvanger de bestanden downloadt. Verder zorgt Synology ervoor dat een downloadlink niet volstaat om bestanden binnen te halen. Als deler kan je een uniek wachtwoord per mail verzenden naar de ontvanger. Dat moet ervoor zorgen dat niet iedereen met de link zomaar aan de data kan.

lees ook

Aan de slag met Synology DSM 7.0: wat is er nieuw?

Klanten hebben de keuze uit twee datacenters voor de upload van hun bestanden, waarvan één in de EU in Frankfurt. Het andere staat in de VS in Seattle. Als Europese onderneming kan je er zo zeker van zijn dat je data niet uit de EU verdwijnen. Een Pro-abonnement voor een enkele gebruiker kost 9;99 euro per maand of 99,99 euro per jaar. Synology werkt ook aan een model op maat van ondernemingen, maar dat is nog niet afgewerkt. De Pro-versie gekoppeld aan één gebruikersaccount is per direct beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home