Slack voor sommige gebruikers onbereikbaar na storing – update

slack

Samenwerkingstool Slack is niet bereikbaar voor sommige gebruikers. Geen van de belangrijke functies werkt helemaal naar behoren.

Slack ervaart problemen. De populaire samenwerkingstool werkt niet voor gebruikers wereldwijd. Inloggen lukt moeilijk, net als berichten of bestanden sturen. Ook links en notificaties doen moeilijk. Slack duidt de problemen aan als incidenten en niet als grote pannes. Daarbij benadrukt het bedrijf dat de problemen niet alle gebruikers treffen. Slack is op de hoogte van het probleem maar heeft de oorzaak nog niet gevonden.

De storing begon rond 15u en trof gebruikers over de hele wereld. Werknemers van de VS over India, het VK en Duitsland rapporteerden dat de dienst voor hen onbereikbaar was. Op downdetector is het aantal meldingen van de storing intussen wel lichtjes aan het afnemen.

Betrouwbare Teams-concurrent

Slack is een over het algemeen best betrouwbare dienst die de afgelopen maanden geen downtime kende. Eind vorig jaar waren er wel enkele problemen met de connectiviteit. Die werden telkens erg snel verholpen.

De dienst is sinds 2020 een onderdeel van Salesforce. De chatclient ontketende een revolutie in bedrijfscommunicatie en samenwerking, maar ligt al enkele jaren onder vuur van Microsoft. Dat aast met Teams op dezelfde gebruikers. Ook Teams kampt af en toe met problemen, al is een grote storing al weer even geleden.

Het probleem is op het moment van dit schrijven nog steeds gaande. We zullen dit artikel updaten wanneer er meer nieuws is. Volg de live status live hier.

Update 23/02 6u: Slack is opnieuw beschikbaar voor iedereen. Het probleem werd gemitigeerd omstreeks 22/02 21u. Sinds toen kunnen alle gebruikers opnieuw inloggen. Samen met de oplossing werd een probleem gedetecteerd met het verzenden van berichten. Dat probleem werd om 23/02 2u opgelost. Hiermee zijn alle problemen opgelost.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home