Slack voegt Workflow Builder templates toe voor remote werken

slack

Slack heeft vijf nieuwe templates gecreëerd voor Workflow Builder, een visuele tool waarmee Slack gebruikers routine processen kunnen automatiseren. De templates zijn erop gericht om werken op afstand meer te laten voelen als de normale gang van zaken. 

Met zijn nieuwe, meer georganiseerde, Workflow Builder wil Slack het werk eenvoudiger maken. Je ziet de aangepaste workflows voor elk kanaal wanneer je op het bliksemschicht icoontje klikt in de linkerhoek van de berichtenbox. 

“De factoren die invloed hebben op ons werk en dagelijks leven liggen momenteel buiten onze controle. We kunnen wel bepalen hoe we ons aanpassen en hoe we de manier waarop we samenwerken verbeteren, terwijl we onze teams veilig en gezond houden.” Zo schrijft Slack in zijn blog. 

Update teamleden over je status

Deze workflow helpt alle teamleden rekening te houden met elkaar, zonder dat daar onnodig veel notificaties bij komen kijken. Teamleden kunnen een formulier invullen en anderen laten weten wanneer en waar ze werken. Deze antwoorden worden automatisch verstuurd naar het kanaal, zodat teamleden en managers gemakkelijk op de hoogte blijven van elkaar. 

Aanvragen snel goedkeuren

Het invullen en goedkeuren van aanvragen kan een omslachtig proces zijn. Deze workflow geeft een aanpasbaar template, zodat je aanvragen gemakkelijk kunt bijhouden en accepteren. Dat kan bijvoorbeeld gaan over uitgaven of reizen. En verandert er iets in de manier waarop aanvragen behandeld moeten worden, dan kun je de workflow in slechts een paar klikken aanpassen. 

Een team eraan herinneren pauzes te nemen

Door thuiswerken vervagen de grenzen tussen de persoonlijke en professionele levens van medewerkers. De workflow stuurt geplande herinneringen naar teamleden om gezonde gewoontes te onderhouden, zoals even stretchen, water drinken of een korte wandeling maken. Elke dag op een vooraf ingestelde tijd plaatst de workflow een bericht in een kanaal naar keuze met een herinnering om een pauze in te lassen. 

Herinneringen voor dagelijkse huddles

Wanneer iedereen van verschillende locaties werkt, zijn dagelijkse huddles essentieel om het team op één lijn te houden. In plaats van video meetings waar iedereen zijn prioriteiten en blokkades benoemt, kunnen huddles gewoon plaatsvinden in Slack kanalen. Het huddle-template stuurt een dagelijkse herinnering naar een team of project kanaal en vraagt iedereen een update te posten over zijn werk. 

Feedback krijgen zonder dat er een meeting nodig is

Feedback vragen aan teamleden kan lastig zijn als je niet op dezelfde plaats bent. Deze workflow maakt het eenvoudiger om constante feedback te verzamelen, wat vaak de behoefte aan een meeting vervangt. Je kunt de workflow zodanig instellen dat iemand een feedbackformulier ontvangt wanneer hij reageert op een bepaald bericht.

Tip: Slack rolt nieuwe beheerfuncties uit voor grote bedrijven

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home