Slack ondervindt wereldwijde storing

Slack

Gebruikers van over de hele wereld ondervinden problemen met Slack. Het probleem ligt bij die dienst maar de exacte oorzaak kennen we nog niet. Slack werkt aan een oplossing.

Slack ligt eruit. Sinds ongeveer 16u rapporteren gebruikers van de populaire communicatie-toepassing wereldwijd problemen. Slack zelf geeft sinds 16u14 aan dat de dienst niet naar behoren functioneert. In de VS zijn de problemen duidelijk merkbaar wat ook logisch is, aangezien werknemers daar aan het begin van hun werkdag zitten. Ook in Europa geven mensen te kennen dat er iets schort.

Het probleem is breed: wie getroffen is, kan niet of moeilijk kanalen laden en ook chatten zou hinder ondervinden. Slack is op de hoogte van het probleem, maar laat nog niet weten wat er aan de oorzaak ligt, of tegen wanneer de functionaliteit herstelt moet zijn. Intussen zwoegt het bedrijf al geruime tijd aan een oplossing maar op het moment van dit schrijven blijft concrete informatie uit. Ieder half uur geeft Slack een update. Je kan de status van de dienstverlening opvolgen via de pagina van Slack zelf.

Slack en Teams

Slack maakte chatten in een werkcontext populair en startte een professionele communicatierevolutie. Bestaande tools zoals Skype verdwenen snel naar het de achtergrond terwijl Slack aan populariteit groeide. Microsoft reageerde daarop door Teams te lanceren. Die rechtstreekse concurrent van Slack kende zelf ook al de occasionele storing. Teams is inbegrepen bij Office 365 (nu Microsoft 365) en veroverde zo snel veel marktaandeel, al blijft ook Slack een populaire tool.

Update 04/01 22u: Slack heeft alle problemen opgelost. Iedereen wereldwijd kan nu zonder problemen connectie maken met de servers van Slack.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home