Slack maakt automatisering via Workflow Builder uitgebreider en toegankelijker

Slack

Slack breidt de functionaliteit van zijn low-code tool Workflow Builder uit. Je kan workflows voortaan met complexere logica injecteren maar ze ook eenvoudiger zoeken of delen.

Slack gaat de functionaliteit en bruikbaarheid van zijn Workflow Builder verder uitbreiden. Workflow Builder laat Slack-gebruikers toe om veelgebruikte routineuze processen te automatiseren. Slack introduceerde de tool in 2019 en breidde die sedertdien uit.

Begin 2023 zal Workflow Builder overweg kunnen met iets complexere logica. Concreet gaat de tool Als-Dan-statements begrijpen. Dat geeft zakelijke gebruikers de mogelijkheid om significant complexere taken te automatiseren, zonder dat daar code aan te pas komt. Slack geeft een eenvoudig voorbeeld:

  • Als de manager Goedkeuren kiest, Dan ontvang je een bericht dat het verzoek werd goedgekeurd.
  • Als de manager Afwijzen kiest, Dan ontvang je een bericht waarin staat waarom je verzoek werd afgewezen.

Complex is die nieuwigheid niet maar handig wel. Op basis van de simpele logica moeten geavanceerde workflows het dagelijkse werk eenvoudiger maken. Tenminste: als mensen de juiste workflows kunnen vinden.

Workflows delen

Daar zit de tweede vernieuwing. Slack gaat het eenvoudiger maken voor gebruikers om nuttige workflows te vinden. Vandaag zitten de workflows enkel verankerd in een kanaal. In de komende maanden wordt het mogelijk om een workflow als een link te delen in zowel kanalen als chatberichten. Iedere link laat een duidelijke preview zien. Met een enkele klik kan de ontvanger meteen aan de slag.

Tot slot kondigt Slack nog enkele extra bouwblokken aan voor de Workflow Builder, opnieuw gepland voor begin volgend jaar. Zo zal je automatisch kanalen kunnen creëren, kunnen mensen die een workflow starten een tijdelijk berichtje krijgen waarin bijvoorbeeld staat dat een verzoek is ontvangen, en gaat Slack meer applicaties integreren.

Centrale hub

Salesforce wil van Slack een centrale hub voor hybride werk maken, een beetje naar analogie met de ambities van Microsoft voor Teams. Low-code automatiseringen zijn hip en geven gebruikers de kans om een platform naar hun hand te zetten. In dat opzicht is Workflow Builder een belangrijke tool en zijn deze vernieuwingen zeer welkom.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home