Slack geeft Huddles video om meer gebruikers naar de informele ontmoetingsplaats te lokken

Slack breidt de Huddles-functie uit met videochat, uitgebreidere schermdeelopties en geeft iedere Huddle een eigen chatvenster.

Slack viert de verjaardag van zijn Huddles-functie vroeg dit jaar. De optie bestaat nog net geen één jaar, maar krijgt alvast extra opties als cadeau.

Gebruik

Huddles zijn de online ontmoetingsplaats om een babbeltje te slaan met collega’s. Een vervanging voor de traditionele babbel aan de koffiemachine zeg maar. De Huddles-functie van Slack zorgt ervoor dat het ongedwongen gesprek niet in nog een andere meeting verpakt zit.

lees ook

Slack lanceert Huddles-optie voor de gesprekken aan de koffiemachine

Al hebben de Huddles in één jaar tijd wel een zakelijk nut gekregen, ziet Tamar Yehoshua, head of product bij Slack. Veel gebruikers blijken de functie te benutten als samenwerkingstool. De functie vinden ze hier perfect voor omdat er geen vergaderingsuitnodiging nodig is en de functie werkt puur en alleen op audio.

Nieuwe functies

Yehoshua vertelt verder dat er enkele nieuwigheden naar de Huddles-optie zullen komen. Dit doet ze tijdens de Frontiers-conferentie van het bedrijf. De nieuwigheden moeten de functie nog aantrekkelijker maken en meer gebruikers in een informele online babbel duwen, iets wat hoort in een Digital HQ dat Slack zo graag wil worden.

De oorspronkelijke gedachtegang waarbij Huddles enkel met audio werken, blijkt bijvoorbeeld verleden tijd te zijn. Al blijft de audio wel prioriteit en biedt het communicatieplatform slechts de mogelijkheid aan om een videogesprek te starten. Volgens Yehoshua komt het platform daarmee tegemoet aan gebruikers die anders wegblijven uit de functie.   

Verder kunnen voortaan meerdere gebruikers tegelijk hun scherm delen. Dat is bij veel andere communicatieplatformen niet mogelijk. Tot slot krijgt voortaan iedere Huddle een apart chatvenster, die kan worden teruggevonden in Slack nadat de babbel over is. Gesprekken worden niet opgenomen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home