Slack-concurrent Spectrum start als open-sourceproject

spectrum

Spectrum is een opstartgroepscommunicatieplatform vergelijkbaar met services zoals Slack of Stride. Het Spectrum-platform is nu vrijgegeven als open source, waardoor ontwikkelaars hun eigen pull-aanvragen en operators kunnen indienen om het op hun eigen servers te installeren.

Spectrum, een vorig jaar gelanceerd communicatieplatform voor groepen, is volledig open source gegaan meldt een bericht op Techrepublic.com. De software, die wordt gehost op GitHub, is gelicentieerd onder een BSD-licentie met 3 clausules.

Toch was Spectrum tot nu toe geen directe concurrent van Slack omdat er aanzienlijke verschillen zijn tussen het ontwerp van de twee platforms. Hoewel Slack zich vooral richt op teams is het ontwerp van Spectrum meer gebaseerd op de gemeenschap. Terwijl Slack steeds meer wordt gebruikt voor communities.

Het ontwerp van Spectrum is publiekelijk toegankelijk. Mensen kunnen zich op de website registreren en per onderwerp aansluiten bij communities terwijl berichten automatisch worden onderverdeeld in threads en geïndexeerd. Hoewel Slack verschillende accounts per groep heeft, zijn accounts op Spectrum globaal voor alle groepen. Het lijkt qua ontwerp van het platform op een combinatie van Slack en Reddit.

Na een complete herziening van betaalde opties biedt Spectrum nu onbeperkte kanalen, leden en berichten over communities in de gratis servicelaag. Extra moderators en privékanalen zijn 10 dollar per maand, met analyses voor het gebruik van community’s voor 100 dollar per maand. Non-profitorganisaties en groepen voor open-sourceprojecten komen in aanmerking voor een gratis extra moderatorstoel en privékanaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home