Slack CEO: start-ups zullen grote techbedrijven blijven uitdagen

slack

Slack gelooft niet dat grote techbedrijven de maat kunnen nemen van kleine start-ups. Zelfs giganten zoals Oracle, die talloze overnames doet, kunnen die storm niet temperen. Slack zelf maakt vandaag gebruik van 350 verschillende software vendors.

In een gesprek met Box CEO Aaron Levie laat Slack CEO Stewart Butterfield weten dat het techlandschap niet snel zal veranderen de komende jaren. Hij gelooft niet dat één grote partij zomaar ineens een radicale aankoopbeweging doet om de enterprisemarkt te domineren. “Er zullen altijd wel nieuwe softwarebedrijven met nieuwe innovaties komen. Software wordt steeds verfijnder en vindt steeds specifiekere niches,” zegt Butterfield volgens Business Insider.

Niches

Slack bestaat vandaag uit 1.300 werknemers en maakt gebruik van minstens 350 verschillende software vendors om het werk rond te krijgen. Daarom kan Butterfield niet geloven dat gigantische techbedrijven ineens alles kunnen en specifieke niches nog belangrijker worden.

Hij ziet een mooie toekomst voor start-ups die zich specialiseren. “Dat zal altijd nodig zijn om een kans te maken tegen de huidige IT-mastodonten. Het gefragmenteerde softwarelandschap zal blijven bestaan. Software zal steeds verfijnder worden en specifiekere niches opzoeken.”

In het verleden hebben grote techbedrijven heel regelmatig kleinere start-ups overgekocht om sneller nieuwe functies te integreren in hun huidige ecosysteem. Door die niches op te zoeken, maak je het veel moeilijker voor de grote jongens omdat ze niet alles kunnen bezitten.

Gratis Teams

Slack zelf gaat de concurrentie aan met Teams, een vergelijkbare zakelijke chatclient die Microsoft heeft gestart om concurrentie te bieden. Teams zit volledig in Office 365 verwerkt, maar heeft op vlak van functionaliteit nog wat achterstand. Recent startte het nog een gratis versie om ook daarin concurrentie te geven aan Slack.

Slack heeft vorige week een nieuwe investeringsronde afgewerkt en 427 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf draagt nu een totale waarde van 7,1 miljard dollar. Vorig jaar zou Amazon nog een bod hebben uitgebracht op Slack. Uiteindelijk werd er niets gefinaliseerd en opereert Slack nog steeds volledig zelfstandig.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home