Wie Slack op Android gebruikt, moet zijn wachtwoord veranderen

Plaintext foutje

slack salesforce

Slack heeft een e-mail uitgestuurd naar alle gebruikers die op de Android-app hebben ingelogd tussen 21 december en 21 januari met de vraag om hun wachtwoord te veranderen.

Tussen die periode heeft Slack per ongeluk login-gegevens in plaintext bewaard op je Android-toestel. Technisch gezien zouden andere apps die op je smartphone zijn geïnstalleerd toegang kunnen hebben gehad tot die gegevens, wat het veiligheidsrisico te groot maakt.

lees ook

Salesforce koopt Slack: waarom is dat belangrijk?

Allereerst moet je nu de nieuwste Android-update installeren die vandaag beschikbaar is voor iedereen. Hiermee elimineer je de fout dat login-gegevens als platte tekst naar je Android-opslag wordt geschreven.

Wachtwoord nu veranderen

Wie een e-mail van Slack heeft ontvangen, kan op de link in de mail klikken om het wachtwoord te veranderen. Heb je geen mail ontvangen maar wil je liever toch op zeker spelen? Volg deze stappen van Slack om toch je wachtwoord te resetten.

Gebruik je je Slack-wachtwoord en login ook voor andere toepassingen? Dan doe je er goed aan om die ook allemaal te veranderen. Om zulke problemen te voorkomen in de toekomst, neem je beter een wachtwoordmanager onder de arm zoals LastPass of 1Password. Beide hebben een uitstekende gratis versie waarin je veilig alle wachtwoorden kan bewaren en voor elke dienst een uniek en sterk wachtwoord kan kiezen.

Salesforce heeft Slack eind vorig jaar gekocht voor 27,7 miljard dollar. Lees hier onze uitgebreide analyse waarom die aankoop belangrijk is voor beide partijen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home