Skype verbergt je rommelig thuiskantoor met nieuwe videofunctie

Skype background blur

Na Microsoft Teams krijgt ook Skype de mogelijkheid om je achtergrond tijdens een videogesprek te blurren. Zo blijft de focus op jou en worden afleidende elementen in de achtergrond weggewerkt.

“Het neemt de stress weg van het inschakelen van je video en legt de focus waar hij hoort – op jou”, klinkt het in een aankondiging. “Met een eenvoudige schakelaar, rechterklik of zelfs via je Skype-instellingen, wordt je achtergrond onmiddellijk en subtiel vervaagt, zodat jij het punt van aandacht blijft.”

Die belofte komt wel meteen met een asterisk. Skype zal zijn best doen om je achtergrond altijd te vervagen, maar kan niet garanderen dat dat altijd lukt.

De functie maakt gebruik van artificiĆ«le intelligentie om de menselijke vorm te herkennen, inclusief je haar, handen en armen, zodat jij in theorie altijd in focus blijft. Het detecteren van randen – waar stopt de mens en begint de achtergrond – blijft voor dit soort technologie evenwel erg uitdagend, afhankelijk van de omgeving en belichting.

Het vervagen van de achtergrond is beschikbaar op de meeste desktops en laptops met de laatste versie van Skype. De mobiele app wordt voorlopig nog niet ondersteund.

Eerder werd de functionaliteit ook al aan Microsoft Teams toegevoegd. Ook de Logitech Brio heeft een gelijkaardige functie standaard in de webcam ingebakken.

Gerelateerd: Review: Logitech Brio 4K-webcam

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home