Skype introduceert real-time vertalingen met eigen stem

Skype meeting TruVoice

Het communicatieplatform gebruikt AI-modellen om de stem van de gebruiker na te bootsen in het vertaalprogramma TruVoice.

Is het einde nabij voor de robotachtige stemmen van vertaalcomputers? Als het van Skype afhangt wel. Het communicatieplatform lanceert met TruVoice een AI-gestuurd programma dat spraak niet alleen vertaalt naar de taal van de ontvanger. Het programma doet dat bovendien door de stem van de verzender na te bootsen.

Robotstem

Skype schrijft het in de aankondiging op hun site: “Artificiële intelligentie verovert de technologische wereld stormenderhand. AI-gestuurde diensten kunnen effectiever en efficiënter zijn maar vooral, ze  kunnen barrières doorbreken en nieuwe manier aanreiken om doelen te behalen.” De corebusiness van Skype is mensen via videogesprekken met elkaar te verbinden. Door vertalingen te integreren, in real-time en met de stem van de spreker, zet het bedrijf van Microsoft een nieuwe stap.

“Dit is zelfs een reuzenstap voor Skype omdat het twee personen met een verschillende taal in staat stelt eenvoudig met elkaar te communiceren. De technologie maakt meetings en interviews met partners, die een verschillende taal spreken, een stuk gemakkelijker omdat er geen nood meer is aan een vertaler. Bovendien kan de spreker ervoor kiezen om zijn of haar eigen, natuurlijke stem te laten nabootsen in AI.”

Spraakherkenning

TruVoice gebruikt AI om automatisch de gesproken talen te detecteren tijdens een videogesprek. Het programma vertaalt in real-time door een combinatie van spraakherkenning technologie en natural language processing (NPL). Beide technieken zijn in staat om worden te herkennen, te interpreteren en te vertalen in de taal van de ontvanger. Op dit moment zijn er vertalingen beschikbaar in onder andere het Engels, Spaans, Frans, Duits en Chinees.

Skypers die TruVoice willen gebruiken, kunnen de functie activeren door op de drie puntjes te klikken en in het menu te kiezen voor ‘translate’. Het programma zal beide deelnemers begeleiden tot aan de start van de conversatie. Op dit moment zijn alleen één-op-één vertaalde gesprekken mogelijk. Skype zal de functie in de komende maanden ook invoeren bij groepsgesprekken. Via feedback van gebruikers wil Skype de nieuwe functie nog verder verfijnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home