Salesforce voegt informatielaag toe aan Zoom meetings

Salesforce heeft een aantal updates toegevoegd aan de SalesCloud. Met name Salesforce Meetings valt in het oog. Deze slimme overlay voor Zoom meetings geeft informatie en advies aan salesmedewerkers terwijl ze contact hebben met potentiële klanten. 

Bill Patterson, general manager van CRM-applicaties bij Salesforce, zegt dat het bedrijf verkoopteams wil helpen om beter om te gaan met online gesprekken. Het feit dat een gesprek online plaatsvindt, wordt zo juist een voordeel in plaats van een nadeel.

Dankzij Salesforce Meetings zien salesmedewerkers verschillende soorten extra informatie. Het geeft niet alleen informatie over de persoon waarmee je in gesprek bent, maar geeft bijvoorbeeld ook advies om je spreektempo te verlagen. Ook kun je het programma gebruiken om actiepunten te verzamelen, zodat er aan het eind van de meeting een to-do-lijst voor alle deelnemers uitkomt. 

Gebaseerd op Einstein-technologie

Salesforce Meetings is gebouwd op basis van Einstein, AI ingebouwd in het hele Salesforce platform. De functie maakt gebruik van een nieuwe tool, genaamd Einstein Conversation Insights. Salesforce maakt deze tool ook beschikbaar voor ontwikkelaars die gebruik willen maken van gespreksinzichten in hun applicaties. 

Er zijn verschillende instellingen beschikbaar voor Salesforce Meetings. Verkopers die de tool te ingrijpend vinden, kunnen het vertrouwensniveau van de informatie wat naar beneden schroeven. Afhankelijk van je eigen behoefte kun je tijdens een meeting een hele hoop informatie te zien krijgen of slechts een klein beetje. 

Voorlopig werkt Salesforce Meetings enkel nog op Zoom. De Salesforce ontwikkelaars hebben intensief samengewerkt met het team van Zoom om een dergelijke tool mogelijk te maken. Er zijn plannen om de tool in de toekomst ook compatibel te maken met WebEx en Microsoft Teams. 

Meer nieuwe functies

Naast Salesforce Meetings komt Salesforce met nog een aantal andere nieuwe functies. Eén daarvan is Pipeline Inspection. Dat is een AI dat de verkooppijplijn analyseert. De functie houdt de vooruitgang van deals in de gaten. Het doel hiervan, is om te bepalen welke deals wat extra aandacht nodig hebben om ze rond te krijgen. 

Salesforce Meetings is vanaf vandaag beschikbaar. Pipeline Inspection wordt aankomende zomer verwacht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home