Salesforce in gesprek met Slack rond mogelijke overname

Concurrentie voor Microsoft

Salesforce slack

Salesforce staat aan de vooravond van mogelijk een van de grootste software transacties ooit. Het cloud softwarebedrijf is in gesprek om Slack over te nemen. Volgens ingelichte bronnen komt er mogelijk begin volgende week een officiële aankondiging. 

Marc Benioff, oprichter en CEO van Salesforce, is al een tijd op jacht naar aankopen en heeft zijn oog op meerdere doelwitten laten vallen. De overname van een bedrijf als Slack brengt Salesforce in een sterkere positie om de concurrentiestrijd aan te gaan met Microsoft en marktleider te worden als cloud softwareleverancier voor kantoormedewerkers. 

Na de overname wordt Slack waarschijnlijk de front-end waarmee Salesforce gebruikers toegang krijgen tot de applicaties van een organisatie. Hieronder valt ook de CRM-service, wat momenteel de kern van Salesforce is. 

Moeilijk overnamelandschap

De afgelopen jaren is Salesforce erg actief geweest op de acquisitiemarkt. In 2019 kocht het Tableau Software aan, een bedrijf dat data analyse software maakt. Eerder dat jaar nam Salesforce ook al netwerksoftware maker Mulesoft over

Eerder in augustus gaf Benioff aan dat hoge valuaties van softwarebedrijven het moeilijk maken om een goede deal te sluiten. “Voor een bedrijf als Salesforce zien we niet bepaald een management en acquisitie omgeving”, zei hij in een gesprek met analisten. 

Mogelijke transactie in de vorm van aandelen

Salesforce komt als een van de grote winnaars uit de coronapandemie vanwege een enorme piek in uitgaven aan cloudsoftware. Ook voor Slack lagen er grote kansen aangezien de app wordt gebruikt door werknemers om samen te werken en toegang te krijgen tot andere cloudapplicaties. Slack viste echter achter het net en slaagde er niet in zijn concurrenten bij te houden. 

Een groot deel van het aanbod om Slack aan te kopen vindt waarschijnlijk plaats in de vorm van aandelen. Benioff wil mogelijk gebruik maken van zijn eigen hoge marktwaarde als valuta om de deal te sluiten. 

Stewart Butterfield, medeoprichter en CEO van Slack heeft de grootste stem in het doorgaan van de deal. Met een speciaal soort aandelen waarmee hij meer stemrecht krijgt, heeft hij controle over ongeveer 42% van de stemmen binnen Slack.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home