RingCentral Glip wil Zoom en Slack aanvallen met gratis alternatief

RingCentral Glip

In het jaar waarin videoconferencing nieuwe dimensies bereikte, krijgen we er nog een nieuwe tool bij: RingCentral Glip. Met deze video- en chat-app gaat RingCentral de concurrentiestrijd aan met grote spelers als Zoom, Cisco Webex, Microsoft Teams, Google Hangouts en Slack. 

RingCentral Glip is een video en chat app. Je kunt het zien als een combinatie tussen Zoom en Slack. De app is gratis te gebruiken voor teams bestaande uit maximaal 100 mensen en meetings kunnen tot wel 24 uur duren. Een hele stap vooruit vergeleken met het 40-minuten limiet van Zoom meetings. Het speerpunt van de tool is het leveren van de allerbeste gebruikerservaring. 

Will Moxley, Chief Product Officer voor RingCentral Glip, vertelt vooral trots te zijn op de ‘smart meeting’ mogelijkheden die het platform biedt. Groepen kunnen moeiteloos overgaan vanuit chat naar video, bestanden delen, een meeting agenda toevoegen, samen aan een presentatie werken en follow-up taken toewijzen aan deelnemers.

Oplossing voor Zoom-moeheid

Met een uitgebreid pakket aan mogelijkheden wil Glip meer zijn dan alleen een tool om te videobellen. Met het platform wil RingCentral gebruikers de tools bieden om digitale meetings vloeiend te laten verlopen.

Volgens Moxley houden de meeste videoconferencing platformen geen rekening met hoe mensen zich voorbereiden op een meeting en de meeting opvolgen met actiepunten. RingCentral heeft hier wel de mogelijkheden voor toegevoegd. Door daar een chatfunctie à la Slack aan toe te voegen wil RingCentral de ervaring compleet maken. 

Integraties blijven werken

RingCentral is vooral bekend voor zijn RingCentral Office line, die bestaat uit geïntegreerde video, berichten en telefoondiensten. Met Glip verpakt RingCentral twee van zijn bestaande diensten in een nieuw platform. Het idee erachter is om gebruikers de tools te bieden die ze nodig hebben tijdens deze pandemie. En mogelijk om mee te liften op de enorme groei die Zoom en Microsoft Teams het afgelopen jaar maakten

Voordat RingCentral zijn eigen platform ontwikkelde, gebruikte het Zoom voor zijn video aanbod. Nu het bedrijf zijn eigen platform heeft, gaan de bestaande integraties niet zomaar weg. Klanten kunnen de RingCentral producten via de betaalde versie nog altijd koppelen aan Slack, Zoom, Zendesk en veel andere functies.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home