Ricoh neemt DataVision over en focust sterk op werkplek

Ricoh Europa kondigt de overname van DataVision aan, een Duitse AV- en werkplekintegrator met meer dan 100 medewerkers verdeeld over 10 verkoop- en servicekantoren. DataVision focust op moderne vergader- en werkplekoplossingen, waaronder Unified Communications (UC), Audio Visual (AV) en Workplace Management.

DataVision heeft in Duitsland meer dan 1.300 klanten, waaronder 15 van de DAX 30-bedrijven (beursindex van Duitsland). Ricoh haalt met de overname tal van overheidscontracten binnen in Duitsland en strategische partnerships met andere AV- en werkplektechnologiebedrijven. Zo werd DataVision vorig jaar nog uitgeroepen tot een van hun Global Partner of the Year 2020 door Microsoft.

Ricoh haalt naast de klantenportefeuille ook de knowhow en expertise van DataVision binnen. Het krijgt zo toegang tot een breed portfolio van oplossingen, producten, software en serviceaanbiedingen. Ze kunnen tevens ook gebruik maken van de continue innovatie via strategische partners zoals Microsoft.

Opnieuw een overname

“De beslissing om DataVision over te nemen stoelt op een aantal factoren, waaronder hun positie als marktleider, de uitgebreide skills en ervaring, en de synergie die we met hen kunnen bereiken op het gebied van klanten, cultuur en strategie”, zegt Edward Hamilton, Vice President, Communication Services bij Ricoh Europe. “Deze overname biedt een sterk platform voor onze verdere groei in Europa en is bovendien een belangrijke pijler in onze transformatie naar een Digital Services-onderneming. Maar het allerbelangrijkste is dat onze klanten zal helpen bij hun digitale transformatietrajecten.”

“We zijn erg enthousiast over het avontuur dat ons te wachten staat”, aldus Jochen Roggenkämper, directeur van DataVision. “Door de wereldwijde aanwezigheid en infrastructuur van Ricoh en hun ervaring met end-to-end Managed Services, te koppelen aan onze ervaring en expertise in AV, UC en Workplace Management bij DataVision, zullen onze klanten meer dan ooit in staat zijn om van geavanceerde en samenwerkende werkomgevingen te profiteren.”

Eerder dit jaar nam Ricoh ook al Orbid over in België. De IT-dienstenleverancier is sterk geworteld in Vlaanderen en lanceerde begin augustus nog een tool om je werkplek te reserveren op kantoor als reactie op COVID-19.

Tip: Hoe Ricoh zich op de Vlaamse IT-markt werpt met overname Orbid

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home