Microsoft sleutelde jaar lang aan prestatiesboost van Teams die niemand opmerkt

Teams zou sneller reageren dan een jaar geleden door enkele aanpassingen die Microsoft het afgelopen jaar maakte. De verbeteringen zijn enkel voor desktop-gebruikers.  

Communicatieplatform Teams zal niet van iedere werknemer de favoriete app zijn. Giphy en emoji beslissen regelmatig niet te werken of heel de app te laten crashen, chatberichten verschijnen zo nu en dan pas uren na het verzenden en de functies voor videovergaderingen zijn niet ieders favoriet wegens haperend beeld of achterblijvend geluid.

Volgens Microsoft moeten de prestaties van het eigen communicatieplatform het afgelopen jaar toch verbeterd zijn. Dat moet de techgigant zelf benadrukken aangezien gebruikers er niet veel van blijken te merken.

lees ook

Microsoft Teams bereikt mijlpaal van 250 miljoen maandelijks actieve gebruikers

Reactiesnelheid hoger

Mark Longton, group program manager van Office 365 Microsoft Teams, legt in een blog uit om welke verbeteringen het gaat: “Investeringen omvatten de overstap van Angular-framework naar React, de upgrade van Electron (een framework voor het bouwen van desktop-applicaties), het verminderen van re-rendering en het aanbrengen van incrementele verbeteringen aan de code.”

De techgigant vergeleek de prestaties van het platform in Augustus 2021 met nu en kwam tot de conclusie dat de verbeteringen wel degelijk invloed hadden op de responstijd van Teams. Latency tijdens het terug scrollen in gesprekken verminderde met 11,4 procent in chats en 12,1 procent bij kanalen. Wie een chatbericht wil versturen krijgt het berichtvenster zelfs 63 procent sneller te zien.

Tijdens videovergaderingen navigeren gebruikers ook sneller volgens Longton: “Het openen van een bel-/videovenster laadde 4,5% sneller. Als een gebruiker eenmaal in een vergadering zit, is het overschakelen naar een chat 13% sneller, het overschakelen naar de activiteitenfeed verbeterde met 18,7% en het overschakelen naar een kanaal verbeterde met 20%.”

Bron: Microsoft

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home