Presenteer binnenkort rechtstreeks van PowerPoint in Teams

Microsoft werkt aan een functie om rechtstreeks vanuit PowerPoint een presentatie te geven in Teams met één klik. Office Insider bèta-testers kunnen vandaag al met de functie aan de slag.

Wie vandaag een presentatie in Microsoft Teams wil geven, moet op zoek naar de locatie waar zijn of haar PowerPoint-presentatie staat. Dat kan lokaal op je eigen pc of in de cloud via OneDrive of SharePoint. Die methode werkt op zich prima, maar Microsoft heeft nu een iets snellere manier gevonden om vlotter een presentatie te starten.

Microsoft Teams

Vanaf nu kunnen Office Insiders in PowerPoint links bovenaan op de knop Presenteren in Teams klikken om direct te starten. Enige vereiste is dat de videocall in Microsoft Teams al actief is, anders weet PowerPoint niet waar het de presentatie moet starten. Een tweede vereiste is dat je presentatie ook op OneDrive of SharePoint staat.

Microsoft Teams

De nieuwe PowerPoint Live-functie geeft de presentator een handig voordeel dat het direct ook de chatberichten kan zien samen met de getoonde content. Deelnemers kunnen dan weer de slides op hun eigen tempo bekijken. Dat is handig voor wie later inbelt in de meeting en het begin heeft gemist, of wanneer je een slide in meer detail wil bekijken terwijl de presentator al verder gaat.

De functie is live voor alle Office Insiders en wordt de komende dagen uitgerold.  Wie geen bèta-tester is, moet nog even wachten tot de functie breed beschikbaar wordt gesteld. Microsoft plakt voorlopig geen deadline op die algemene beschikbaarheid.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home