Planner-app in Microsoft Teams heet binnenkort ‘Tasks’

microsoft teams

Microsoft gaat zijn Planner app voor Teams rebranden onder de naam Tasks. Met de Teams Tasks app kunnen gebruikers hun individuele taken en teamtaken zien in een enekel app. De veranderingen zullen beginnen in mei of juni en halverwege juli zal de nieuwe app compleet zijn. 

Planner is niet de eerste app die Microsoft herziet voor Teams. Vorige maand integreerde Microsoft ook de Yammer-app in Teams, onder de naam Communities. Buiten Teams blijft de Yammer-app gewoon Yammer heten. Naar verwachting zal ook de Planner-app buiten Teams gewoon Planner blijven heten. 

De komst van Planner naar Teams brengt meer met zich mee dan alleen een nieuwe naam. Met Tasks for Teams zullen taken uit de Microsoft Planner, Microsoft To Do, Teams Channels en Outlook Tasks worden verzameld in één duidelijk overzicht. 

Vernieuwingen binnen de Microsoft planningstools

Eind vorig jaar kondigde Microsoft al aan van plan te zijn om de apps To Do en Planner samen te voegen. Microsoft maakte bekend dat er in 2020 een nieuwe Tasks app naar Teams zou komen en dat ook Outlook geïntegreerd kon worden. Het was op dat moment nog onzeker hoe en wanneer dit precies ging gebeuren. Nu weten we daar meer over. 

Het Tasks in Teams dat er binnenkort aankomt, zal verschillende weergaves met zich meebrengen: lijsten, borden, grafieken en planningen. “Met het nieuwe Tasks in Teams, bieden we meerdere mogelijkheden die nieuwe manieren van samenwerking binnen teams ondersteunen”, zegt Microsoft in zijn M365 Roadmap. 

De app gaat mogelijkheden bieden voor het bestuur van een bedrijf om takenlijsten te versturen gericht op relevante locaties, bijvoorbeeld specifieke vestigingen. Via automatische realtime rapportages kan het management bijhouden wat de status van deze taken is. Medewerkers krijgen vervolgens een overzichtelijke lijst te zien, waarin duidelijk is aangegeven wat de prioriteiten zijn. Er staat meer te gebeuren rondom de planningstools van Microsoft, want over een week schrapt Microsoft de app Wunderlist. Microsoft gaat de app vervangen door Microsoft To Do.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home