Orbid lanceert nieuwe tool om uw werkplek op kantoor te reserveren

Orbid

Sinds COVID-19 de wereld beheerst, worden bedrijven geconfronteerd met uitdagingen op de werkvloer. Social distancing is belangrijk om veilig op kantoor te werken. Orbid heeft met Save your seat een tool ontwikkeld om digitaal je werkplek te reserveren.

Excel-sheets en tabellen waar wekelijks alles moet worden aangepast, bevatten een risico dat ze verloren gaan of dat er fouten worden gemaakt. Werkruimtes met landschapskantoren bieden vandaag heel wat uitdagingen. Soms delen tot 50 werknemers eenzelfde open ruimte.

Orbid digitaliseert alle ruimtes in het bedrijf dankzij een grondplan dat ter beschikking wordt gesteld. In de Save your seat-tool kan je daarna perfect je zitje reserveren op een specifieke datum. Zitjes die niet mogen worden gebruikt, kan je niet selecteren.

Dankzij een persoonlijke login kan elke werknemer via een mobiele app of webapplicatie zijn of haar reservering invullen. Alles verloopt automatisch om het aantal fouten te beperken.

Onderdeel van Ricoh

Eric Gryson, CEO van Ricoh België en Luxemburg: “Nu er veel werknemers op verlof zijn, lijkt dit niet zo’n groot probleem. Eenmaal de zomervakantie voorbij is en alle collega’s terug beschikbaar zijn, wordt dit een huzarenstuk om iedereen een plaats te geven rekening houdend met de geldende maatregelen. En dit in tabellen bij te houden. Stelt u zich eens voor dat sommige van uw medewerkers op kantoor aankomen om te constateren dat er geen plaats meer is en dat ze zich moeten omdraaien en naar huis moeten gaan.”

Lees dit: Hoe Ricoh zich op de Vlaamse IT-markt werpt met overname Orbid

IT-leverancier Orbid maakt sinds mei onderdeel uit van Ricoh. Orbid blijft wel onder eigen naam opereren. Het bedrijf is al 22 jaar actief en telt intussen 140 medewerkers. Het gros van hun business is IT met een klein maar belangrijk HR-consultancyluik.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home