OpenAI experimenteert met ChatGPT Professional: sneller chatten tegen een prijs  

chatbot

OpenAI kijkt naar de mogelijkheden om de kosten van ChatGPT te dekken. Zo kwam het uit op ChatGPT Professional, een betalende versie van de chatbot die meer te bieden heeft dan de gratis versie.

ChatGPT Professional zal tegemoetkomen aan de eisen die professionelen stellen aan de chatbot. De betalende versie heeft namelijk geen last van storingen waardoor de chatbot altijd beschikbaar is, genereert sneller antwoorden en krijgt een hogere dagelijkse limiet van het aantal beschikbare antwoorden.

OpenAI deelde in het eigen Discord-kanaal een wachtlijst voor ChatGPT Professional. Inschrijven op de wachtlijst kan door een reeks vragen te beantwoorden over de ervaringen die je al had met de chatbot en de verwachtingen die je stelt aan de AI-tool. Verder polsen de vragen naar de prijsverwachtingen, want een concrete prijs lijkt OpenAI nog niet op zijn experiment geplakt te hebben.

Duur project

Voor openAI is het AI-taalmodel een dure bezigheid. Geïnteresseerden konden er in de publieke demo echter geheel gratis gebruik van maken. Dat wekten heel wat interesse van het publiek, maar ook Microsoft ging eens beter bekijken welke eigen producten aanvulling kunnen gebruiken van de AI-chatbot. Zo kwam het bedrijf erop uit dat ChatGPT kan integreren in de Office-applicaties, net als in de zoekmachine Bing om sterker te kunnen concurreren met Google.  

lees ook

Microsoft wil OpenAI’s GPT-model integreren in Office

De techgigant krijgt daar de kans toe aangezien het in 2019 al één miljard dollar investeerde in OpenAI. Enkele jaren voordat het AI-bedrijf succes boekten met beeldengenerator DALL-E2 en recenter met ChatGPT. Bovendien komt het bedrijf met een nieuwe geldpot van tien miljard dollar over de brug om de ontwikkelingen van OpenAI verder te stimuleren.

De uitgebrachte tools komen echter niet altijd positief in het nieuws. ChatGPT bleek bijvoorbeeld niet altijd accurate informatie te geven en helpt hackers zelfs met het ontwikkelen van malware. De AI-tools bewezen tot nu toe de controverse steeds te overwinnen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home