Ook Google Meet ondersteunt binnenkort virtuele achtergronden

Google Meet

Zoom doet het al langer, Teams introduceerde het nog maar pas, maar binnenkort zullen ook Google Meet-gebruikers een virtuele achtergrond kunnen instellen tijdens een videogesprek.

Sinds Google zijn videoconferencingsoftware Meet gratis heeft gemaakt voor alle gebruikers, is de ontwikkeling van de tool in een stroomversnelling geraakt. Ook het toegenomen gebruik in de voorbije maanden door de coronacrisis en de scherpe concurrentie van onder meer Zoom en Microsoft Teams heeft daar wellicht toe bijgedragen.

In een nieuwe reeks updates voegt Google binnenkort een functie toe die Meet verder op pariteit brengt met Zoom en Teams: de ondersteuning voor virtuele achtergronden. Gebruikers zullen zowel hun achtergrond kunnen blurren als vervangen door een afbeelding naar keuze. De nieuwe feature wordt in de komende maanden uitgerold.

Google breidde eerder de interface van Meet al uit om tot zestien deelnemers aan een videogesprek tegelijk te tonen. Dat wordt in de nabije toekomst uitgebreid tot 49, net als nu reeds bij Zoom het geval is. Ook Microsoft kondigde eerder al aan dat Teams binnenkort tot 49 deelnemers tegelijk kan tonen.

En verder…

Andere nieuwe features die op Googles roadmap voor Meet staan, zijn:

  • De mogelijkheid om een virtuele hand op te steken wanneer je iets te zeggen hebt of een vraag wil stellen.
  • Een optie voor hosts om op een eenvoudige manier te zien wie hun vergadering heeft bijgewoond.
  • De mogelijkheid om grote meetings in kleinere ‘breakout’-groepjes op te splitsen om parallelle discussies te voeren en daarna weer samen te komen.
  • Een Q&A-kanaal waarin luisteraars een vraag kunnen stellen zonder de conversatie of presentatie te verstoren.
  • Een realtime poll-functie voor grote vergaderingen.
  • Meer beheermogelijkheden voor moderatoren om videomeetings in goede banen te leiden.

Tot slot heeft Google Meet ook gelanceerd voor de Nest Hub Max (die bij ons niet officieel beschikbaar is) en verliest de ‘Hey Google’-stembediening voor Meet-hardware van Asus en Logitech binnenkort zijn bétalabel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home