Nvidia wil videomeetings drastisch verbeteren met AI

nvidia maxine

Videobellen is een noodzakelijke evolutie van het nieuwe werken sinds het coronavirus de wereld in zijn greep heeft. Tools als Zoom, Skype, Microsoft Teams, WebEx en Google Meet kenden een enorme groei, maar de videokwaliteit kan volgens Nvidia een stuk beter en introduceert het Maxine platform.

Nvidia Maxine ondersteunt het opschalen van de resolutie voor een scherper beeld en verwijdert achtergrondruis om je stem helder over te brengen. De technologie kan de focus van de camera aanpassen zodat jij centraal in beeld verschijnt en het ondersteunt net als alle andere suites ook eigen achtergronden.

Een bijzonder staaltje techniek is het heroriënteren van je gezicht. Ondanks dat je de hele tijd naar rechts kijkt op bijvoorbeeld je tweede monitor, kan Nvidia Maxine jou toch weergeven alsof je recht naar de camera kijkt.

Wie privacy hoog in het vaandel draagt, kan beroep doen op een AI-avatar die je gezichtsuitdrukkingen overneemt en digitaal vertaalt. Tot slot kan het platform in realtime ondertiteling voorzien, al dan niet simultaan vertaald, via Nvidia Jarvis.

Allemaal in de cloud

Nvidia benadrukt dat de Maxine videocompressie tot 90 procent bandbreedte kan verminderen vergeleken met H.264-compressie van traditionele videomeetingtools. Daarnaast handelt het alle AI-functionaliteit in de cloud zodat je eigen pc niet het werk moet leveren. Hiermee kan je drastisch de batterijduur verhogen van je laptop, want videobellen staat erom bekend dat het een batterijvreter is. Je hebt dus ook geen grafische kaart nodig van Nvidia.

Nvidia stelt de technologie beschikbaar voor AI-ontwikkelaars, start-ups en software partners om te proeven wat het Maxine-platform allemaal kan. Toegang tot early access kan je hier aanvragen.

Tip: Arm en Nvidia: de chipwereld zal nooit meer dezelfde zijn

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home