Nieuwe upgrade laat Teams sneller werken

Teams

Switchen tussen chats en kanalen verloopt nu 30 procent sneller in desktopversies voor Mac en Windows.

Microsoft laat Teams tot 30 procent sneller werken. Indrukwekkend? Misschien, al is de kans groter dat je er weinig zal van merken. Toch is de upgrade voor Microsoft belangrijk om de algemene prestaties van de toepassing te vergroten. De Linux desktop app stopt dan weer in december. Linuxgebruikers kunnen Teams nog enkel gebruiken via de webversie.

Verbeterde prestaties

“Ons doel is om de Teams-prestaties voor onze gebruikers te verbeteren bij elke upgrade”, zegt Jeff Chen, hoofd PM manager bij Microsoft in een blog post.  “De jongste versie verbetert de latency in enkele belangrijke onderdelen. De prestatieboost is grotendeels te danken aan de recente upgrade van het framework.”

De upgrade versnelt het proces om te schakelen tussen verschillende chats, kanalen, activiteitenfeeds en om meetings te vervoegen. In vergelijking met twee jaar geleden is de applicatie nu ruim 32 procent sneller, volgens Chen. Op dat moment verkeerde de wereld in volle coronapandemie en was de nood aan een stabiele manier van converseren groot. Het gebruik van Teams steeg van 75 miljoen in 2020 tot 145 miljoen vorig jaar en 270 miljoen in 2022.

Werkstandaard

Sinds de coronapandemie raakte telewerken steeds meer ingeburgerd waardoor de nood groeide voor apps zoals Teams maar ook Zoom en andere cloud-gebaseerde toepassingen. “Teams is de standaard geworden voor samenwerking. Het is essentieel voor honderden miljoenen mensen om te chatten, ontmoeten, samen te werken en zaken te doen”, aldus CEO Satya Nadella in een recent gesprek naar aanleiding van de kwartaalcijfers.

Volgens Nadella interageren gebruikers met Teams meer dan 1.500 keer per maand. Het aantal mensen dat vier of meer Teams-functies gebruikt steeg met 20 procent in vergelijking met vorig jaar. Daarom blijft Microsoft hard inzetten op verbeteringen aan de toepassing. Vorige week introduceerde het een reeks nieuwe functies in Teams, waaronder de modus ‘samen’ om participanten virtueel samen te brengen in een setting.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home