Nieuwe snelkoppelingen in Google Drive maken bestanden kopiëren overbodig

google drive

Google introduceert snelkoppelingen in Drive. Daarmee kan je links naar bestanden in eigen mappen of gedeelde Drives opslaan die de link naar het originele behouden, zonder dat je een kopie moet aanmaken.

Google Drive krijgt snelkoppelingen. G Suite-gebruikers kunnen met een betafunctie aan de slag gaan die het eenvoudiger maakt om het overzicht te bewaren over gedeelde bestanden. Vandaag is er geen goede oplossing wanneer je een document, gedeeld via één drive, in een andere drive wilt plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld eenvoudig zijn wanneer twee teams voor een specifiek bestand moeten samenwerken. De verleiding om bestanden te kopiëren is dan groot, maar zo worden aanpassingen natuurlijk niet meer gedeeld.

Overzicht

Dankzij snelkoppelingen kan je nu eindelijk links naar de originele bestanden in andere mappen plaatsen. Zo staan belangrijke documenten telkens op een logische plaats zonder dat je daarvoor kopieën moet maken. Google geeft het voorbeeld van iemand uit marketing die een belangrijk document deelt met het hele salesteam. De salesbaas kan dat document nu in de Drive van het eigen team als snelkoppeling plaatsen. Verder wordt de ‘Toevoegen aan mijn Drive’-optie vervangen door ‘Snelkoppeling toevoegen aan mijn Drive’.

 

 

Om vandaag al aan de slag te aan met de functie moeten G Suite-administratoren toegang tot de beta aanvragen. Dat kan via deze link.  Vanaf dan is het voor gebruikers mogelijk om de snelkoppelingen aan te maken. Dat kan voor Google Docs, Slides en Sheets-bestanden, Microsoft Office-bestanden, jpg’s en pdf’s, en mappen. Voorlopig is de functionaliteit enkel beschikbaar binnen G Suite. Gebruikers van een persoonlijk account moeten dus nog even geduld hebben.

Gerelateerd: Google ordent Drive van G Suite gebruikers met machine learning

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home