Nieuw aanraakscherm van Ctouch moet whiteboard vervangen

Ctouch introduceert een nieuw aanraakscherm dat de functie van een bord in bedrijven moet vervangen. Je kan het ding ook optioneel omtoveren tot videovergaderscherm.

Ctouch lanceert de Ctouch Canvas: een aanraakscherm op maat van bedrijven. De Canvas heeft als hoofddoel om een whiteboard te vervangen. Het scherm laat meerdere gebruikers toe om samen te schrijven als ware het gemaakt van papier. Het 16:9-display is beschikbaar in vier formaten: 55 inch, 65 inch, 75 inch en 86 inch.

Ctouch benadrukt dat de Canvas een dom scherm is. Het ding heeft geen besturingssysteem aan boord, lezen we, al lijkt dat niet helemaal correct. Er is immers wel een instellingenmenu en het is meer dan een decoratief element in je vergaderruimte, dus er draait duidelijk een licht OS op het display. Dat behooft volgens Ctouch geen updates wat de beveiliging ten goede komt.

Het scherm heeft een zacht rubberen behuizing die in meerdere kleurtjes beschikbaar is. Daar is Ctouch trots op: het design wordt blijkbaar gepatenteerd. Functioneel brengt het niet meteen meerwaarde met zich mee.

Brix

Externe hardware aansluiten kan via een enkele USB C-kabel. Je kan ook intekenen op de Brix-oplossing van Ctouch. Brix is een familie van modules die extra functionaliteit naar de schermen van Ctouch brengt. Zo kan je de Canvas bijvoorbeeld Microsoft Teams-functionaliteit geven. Verder voorziet Ctouch een RS232-poort en IP-management voor lokaal beheer. Tot slot kan de Ctouch Canvas detecteren wanneer er mensen in de kamer zijn, zodat het ding zichzelf kan uitschakelen wanneer het niet wordt gebruikt.

De Ctouch Canvas komt vanaf de tweede week van oktober beschikbaar. Adviesprijzen deelt Ctouc niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home