Nadella: ‘Microsoft Teams is even belangrijk als een internetbrowser of besturingssysteem’

Slack en Salesforce moeten zwijgen

Microsoft CEO Satya Nadella wil Teams als centrale spil in een algemene user interface met internetbrowser, inclusief videobellen en samenwerktools, online communicatie en diensten. Hij haalt ook uit naar concurrenten Slack en Salesforce dat ze beter eerst zelf voor de spiegel moeten staan.

In een interview met de Financial Times zegt Nadella dat Microsoft Teams in 2020 explosief is gegroeid. Door die groei ziet hij Teams verder evolueren de komende jaren als één ‘organisatielaag’. In die laag zitten verschillende tools in één werkruimte. Nadella benadrukt ook dat Teams een platform kan zijn voor ontwikkelaars om diensten te creëren.

“Teams wordt een digitaal platform dat net zo essentieel wordt als een internetbrowser of besturingssysteem vandaag al is.” Eind vorig jaar stond de teller op 115 miljoen dagelijkse gebruikers, en enorme groei vergeleken met de 20 miljoen dagelijkse gebruikers eind 2019.

Heel wat bedrijven gebruiken vandaag nog Skype for Business wat vanaf 31 juli 2021 niet meer wordt ondersteund. We verwachten dat Microsoft de komende maanden heel wat migraties zal zien naar Teams, met een nog hoger aantal dagelijks actieve gebruikers tot gevolg.  

Gesloten platform

Slack en Salesforce uiten zich regelmatig kritisch over Microsoft omdat het een gesloten softwareplatform heeft ontwikkeld met Teams waarin andere Microsoft-producten zitten. Daarop reageert Nadella opvallend nuchter: “Ze zouden eerst beter zelf in de spiegel kijken voordat ze hun mond voorbij praten.”

Het argument van Microsoft Teams als gesloten platform wil Nadella aanpakken door integraties aan te bieden met tal van andere diensten. Zo pakt het Windows-platform het vandaag aan, ook al vergeet hij te vermelden dat zaken als de Edge internetbrowser en Defender antivirus standaard erin zitten en concurreren met oplossingen van externe partijen. Hetzelfde gebeurt nu met Teams als onderdeel van Microsoft 365 en bijhorende diensten.

lees ook

Lenovo ThinkSmart View review: Teams-assistent op je bureau

Microsoft Teams is dit jaar qua platform een stuk meer volwassen geworden met tal van nieuwe functies. Zo is er voortaan een Tasks-app die To Do en Planner combineert, de langverwachte Breakout rooms en zitten de Power Platform-tools in Teams geïntegreerd. Neem ook zeker onze tips voor thuiswerk met Microsoft Teams door om het maximale uit het platform te halen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home