Mio wil chatprogramma’s laten samenwerken: Zoom en Cisco investeren al

Start-up Mio heeft de ambitie om de lijm te vormen tussen verschillende communicatiediensten zoals die van Zoom, Cisco, Microsoft en Slack. Die eerste twee investeren al fors.

Mio heeft 8,7 miljard dollar opgehaald, onder andere dankzij investeringen van Zoom en Cisco. De Texaanse start-up heeft de ambitie om verschillende communicatiediensten aan elkaar te lijmen, zodat je bijvoorbeeld vanuit Slack kan praten met een externe partner die Microsoft Teams gebruikt.

Binnen bedrijven is dat geen groot probleem. Een organisatie die een oplossing van één van de grote spelers omarmt, heeft daarmee voldoende om zijn werknemers digitaal te laten samenwerken. Interoperabiliteit wordt pas interessant wanneer ondernemingen een vlotte communicatie willen garanderen met partners of klanten die voor een andere oplossing gekozen hebben. Mio wil dat mogelijk maken.

API’s

De start-up moet daarvoor flink wat technische hordes nemen. De oplossingen van verschillende fabrikanten werken immers anders. Niet alleen wat protocollen betreft, maar ook op vlak van organisatie. Kanalen in Slack en teams in Teams lijken bijvoorbeeld wel op elkaar, maar zijn niet hetzelfde. Mio probeert bruggen te bouwen door zelf via de publiek beschikbare API’s te werken.

lees ook

Trends achter de webcam: Hoe Zoomden we in 2021?

Op dit moment is Mio al grotendeels compatibel met Microsoft Teams, Slack, Cisco Webex en Zoom Chat, al zijn niet alle functies overal beschikbaar. Zo kan je in de meeste gevallen nog niet zien of iemand die met een andere applicatie werkt online is, werkt bestanden delen van en met Teams maar deels en zijn reacties over alle platformen slechts beperkt ondersteund.

Uitbreiding compatibiliteit

Mio wil de nieuwe investeringen gebruiken om ondersteuning uit te breiden naar onder andere Google Chat en Workplace van Meta. Het bedrijf wil er ook voor zorgen dat de beschikbaarheid van gesprekspartners binnenkort wel zichtbaar wordt over de verschillende platformen heen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home