Microsoft zet vol in op Teams met eigen officiële accessoires

Microsoft Teams accessoires

Microsoft lanceert onder andere een webcam, USB-C-speaker, twee headsets en een high-end hoofdtelefoon. Elk model focust op Microsoft Teams om het maximale uit videobellen te halen, maar is gelukkig ook compatibel op andere platformen zoals Zoom of Google Meet.

Naast de aankondiging van de Microsoft Surface Laptop 4 gisteren lanceert Microsoft diverse Teams-accessoires om beter te videobellen. Het gaat om een bekabelde en draadloze headset, webcam, speaker en high-end draadloze hoofdtelefoon.

De Microsoft Modern USB en Wireless Headset combineren een sober design met een specifieke Teams-knop om inkomende gesprekken handig op te nemen. Er is een led-indicatielichtje en een fysieke mute-knop om duidelijk weer te geven dat je microfoon uitgeschakeld is. De bekabelde versie met een USB-aansluiting kost 56,99 euro. De draadloze versie krijgt een adviesprijs van 104,99 euro mee.

Microsoft-Modern-USB-C-Speaker

Wie liever zonder headset videobelt met Microsoft Teams of andere videobelplatformen, kan opteren voor de Microsoft Modern USB-C Speaker. De externe speaker combineert twee microfoons en een luidspreker in een kleine compacte behuizing met een geïntegreerde USB-C-kabel. Er zit geen batterij in het toestel, wat de flexibiliteit enigszins beperkt. Bovenaan vind je dezelfde knoppen als op de headset met dezelfde functies. De Microsoft Modern USB-C Speaker krijgt een adviesprijs van 104,99 euro.

Microsoft-Modern-Webcam

De Microsoft Modern Webcam is een kwalitatieve webcam om beter in beeld te verschijnen tijdens videobellen. De sensor ondersteunt 1080p-videokwaliteit, HDR en heeft een gezichtsveld van 78 graden. De geïntegreerde True Look-technologie zorgt ervoor dat je optimaal in beeld komt met een automatische witbalans, lichtinstellingen en zelfs kleine retouches in het gezicht. De LED-ring rondom de camera toont wanneer de webcam actief is. Wie liever meer privacy wil, kan een klepje voor de lens schuiven. De headset maak verbinding via USB en kost 75,99 euro.

Surface-Headphones-2

Tot slot lanceert Microsoft een specifieke zakelijk versie van de high-end Surface Headphones 2 onder de noemer Surface Headphones 2+ voor bedrijven. Alle functies van het huidige model zijn hetzelfde waaronder actieve ruisonderdrukking en acht microfoons voor een optimale stemopname. De headset heeft een batterijduur van gemiddeld 15 uur. Wat de plus-versie interessant maakt voor bedrijven , is de meegeleverde USB-dongle voor een groter bereik. Zo kan je languit rondlopen in huis wanneer je videobelt. Een knop op de dongle maakt het ook mogelijk om direct een gesprek aan te nemen in Microsoft Teams. De adviesprijs voor de set met USB-dongle kost 329,99 euro.

Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw. De nieuwe accessoires zijn pas vanaf begin augustus verkrijgbaar. Enkel de webcam ligt iets later in de winkel vanaf midden augustus.

Wil je graag meer halen uit Microsoft Teams? Lees dan onze 7 tips voor gevorderden die je productiever maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home