Microsoft werkt mogelijk aan nieuwe lichtgewicht Teams desktop-app

Microsoft Teams

Wie vandaag klaagt over de trage Microsoft Teams desktop-software, mag stilaan licht aan het einde van de tunnel verwachten. Er wordt namelijk gewerkt aan Microsoft Teams Alpha.

Twitterprofiel WalkingCat, doorgaans heel goed geïnformeerd wat betreft nieuwe Microsoft-ontwikkelingen, heeft een nieuwe desktopapplicatie ontdekt onder de noemer Teams Alpha. Je kan de software al downloaden via onderstaande tweet, maar de kans is heel groot dat je er niets mee kan doen. De software vereist een specifieke Windows-configuratie en bijhorend Microsoft-account.

De Microsoft Teams desktopapplicatie vandaag draait op Electron, een tool waarmee je handig cross-platform apps kan bouwen met JavaScript, HTML en CSS. Onder andere Slack, Skype, Discord en Visual Studio Code gebruiken deze basis. Het is een gebruiksvriendelijk platform, maar een vaak gehoord nadeel is het hoge RAM-verbruik dat pc’s met weinig geheugen sterk benadeelt. Microsoft liet eerder al weten dat het werkt aan een optimalisatie die minder RAM gebruikt.

Nog een tijdje wachten

De nieuwe code draait op Maglev en moet van Microsoft Teams een efficiëntere applicatie maken die even gemakkelijk op Windows, macOS en het web moet draaien zonder compromissen te maken tussen de versies. Het doel is mogelijk een meer agile ontwikkelplatform zodat Microsoft Teams lichter en sneller draait dan vandaag het geval is.

lees ook

Microsoft werkt aan Teams Pro-abonnement voor webinars

Zoals de naam doet vermoeden zit de app nog maar in de alpha-fase en moet er vermoedelijk nog heel wat werk gebeuren voordat deze versie klaar is voor het grote publiek. Wie vandaag problemen ondervindt met de trage desktop-app van Microsoft Teams, kan altijd overschakelen naar de veel snellere en lichtere webversie. Enig nadeel is dat die qua functionaliteit, vooral wat betreft videobellen met meerdere deelnemers, soms beperkter is dan de desktop-variant.

Wil je het maximale uit Microsoft Teams halen? Lees dan zeker onze belangrijkste tips om efficiënter te werken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home