Microsoft vereenvoudigt Teams notificaties

Microsoft Teams

Microsoft werkt aan een vernieuwde ervaring voor notificaties in zijn Microsoft Teams desktop en web applicaties. Volgens het Microsoft 365 Admin Center wordt de manier waarop notificaties werken volledig omgegooid. 

De nieuwe notificatie-instellingen worden begin september uitgerold naar Microsoft Teams. Naar verwachting is de nieuwe ervaring halverwege september algemeen beschikbaar. 

Op dit moment bevat de instellingen pagina een groot aantal personaliseringsopties binnen één enkel scherm. Met de vernieuwde ervaring voor notificaties wil Microsoft de instellingen een stuk simpeler en overzichtelijker maken door de pagina opnieuw te ontwikkelen. 

De nieuwe pagina voor notificatie instellingen biedt verschillende aanpassingsopties, zoals Email, Sound, Teams, Chat, Meetings, People en Others. De extra opties zijn toegankelijk via de ‘Bewerken’ knop. Om het makkelijker te maken, kunnen gebruikers van Microsoft Teams kiezen tussen twee notificatie presets: ‘All activity’ en ‘Mentions & replies’. Ook kunnen gebruikers een ‘custom’ preset kiezen en deze precies zo instellen als ze zelf willen. 

Oude notificatiepagina blijft beschikbaar

Toch gehecht aan de oorspronkelijke notificaties van Teams? Ook de oude instellingen blijven gewoon beschikbaar. Door te klikken op de profielfoto en vervolgens via Instellingen naar Notificaties te gaan, blijft het mogelijk om notificaties op de oorspronkelijke manier aan te passen. 

De vereenvoudigde globale instellingenpagina is een kleinere, maar handige toevoeging die helpt beter te begrijpen hoe je je kanalen, teams en notificatie-instellingen kunt wijzigen op een manier die past bij jouw wensen.

Veel verbeteringen en nieuwe functies

Sinds de pandemie is het gebruik van Microsoft Teams in rap tempo toegenomen. Om aan de vraag van deze enorme groep nieuwe gebruikers te voldoen, is Microsoft zijn Teams app de laatste maanden in rap tempo verder aan het ontwikkelen. Er zijn al veel nieuwe functies gelanceerd zoals het integreren van externe apps en het verhogen van het aantal deelnemers tijdens een videoconferentie. Nu het werken op afstand nog wel een tijdje zal aanhouden, kunnen we verwachten dat er nog heel wat vernieuwingen binnen Microsoft Teams aankomen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home