Microsoft focust met updates voor Teams, PowerPoint en Outlook op hybride werken

Microsoft kondigt een aantal updates aan voor zijn producten die het thuiswerken en hybride werken aangenamer moeten maken. De updates zijn voor de platformen Teams, PowerPoint, Outlook.

Het advies om thuis te werken is in België van de kaart sinds we ons bevinden in code geel. Daarom spoedt iedereen zich niet per se iedere ochtend naar kantoor, maar kantoor kan wel een aangename afwisseling bieden van de thuisomgeving.

De hybride werkplek wordt ook door Microsoft volledig omarmt. Verschillende updates moeten de producten van Microsoft ook aangenamer en productiever maken in deze nieuwe werksituatie.

Outlook

De e-maildienst van Microsoft denkt ook aan gebruikers die zich niet comfortabel voelen om evenementen opnieuw fysiek bij te wonen. Daarom zal het vanaf het tweede kwartaal mogelijk worden om aan te duiden of je fysiek of online deelneemt.

Bron: Microsoft

Teams

Het communicatieplatform Teams gaat sterker aanbevelen de camera in te schakelen in Teams Rooms. Fysiek aanwezige participanten kunnen daardoor met hun eigen toestel deelnemen aan de online variant van de vergadering. Bovendien zal de app vragen aan de fysieke deelnemers om de camera in te schakelen.

Teams krijgt daarnaast een nieuwe lay-out, waardoor de deelnemersvakjes naar de onderkant van het scherm verplaatsen. Beide updates komen er om kantoorwerkers en thuiswerkers via video in contact te brengen met elkaar.

Microsoft Teams Rooms
Bron: Microsoft

De lay-out is momenteel beschikbaar in preview. De aanpassing heeft veel langer geduurd dan Microsoft initieel voor ogen had. Voor de zomer van 2021 werd de lay-out onder de naam ‘front row’ al aangekondigd.

lees ook

Microsoft Teams krijgt nieuwe lay-out later dit jaar voor hybride werk

PowerPoint

PowerPoint krijgt dan weer functies om presentaties op afstand beter te laten verlopen. Cameo integreert enerzijds met de app waardoor het mogelijk wordt je Teams-camera in een PowerPointpresentatie weer te geven. Anderzijds integreert recording studio. Dat maakt het dan weer mogelijk vooraf opgenomen beelden in je presentatie te verwerken. De twee oplossingen zullen te combineren zijn in presentaties vanaf het tweede kwartaal.

Microsoft Teams Powerpoint
Bron: Microsoft

Microsoft werd door eigen onderzoek geïnspireerd om de tools uit te brengen. Bij meer dan 30.000 personen over de hele wereld ging Microsoft na hoe de hybride werkwereld wordt ervaren. 53 procent van de werknemers gaf bijvoorbeeld aan sinds de pandemie meer waarde te hechten aan het eigen welzijn en de gezondheid dan aan werk. 50 procent van de deelnemende managers verwacht dan weer momenteel of in de toekomst volledig terug naar kantoor te gaan en dus geen hybride werkomgeving te voorzien.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home