Microsoft toont op Build de vergaderruimte van de toekomst

katie-sullivan-program-manager-of-microsoft-365-at-build-2018_web

Op ontwikkelaarsconferentie Build 2018 toont Microsoft een demo van de vergaderruimte van de toekomst. Het combineert daarmee een 360°-camera, realtime vertaling en transcriptie, to do-lijsten en spraakassist Cortana.

Op Build heeft Microsoft aan de wereld laten zien hoe de vergaderruimte van de toekomst eruit moet zien. Het gebruikt daarvoor een onbekende omnidirectionele luidspreker en 360°-camera in één toestel dat eruit ziet als een verkeerskegel. In de set zit ook Cortana verwerkt en een klein beetje Alexa door een intense samenwerking met Amazon.

Microsoft 365

In de demo konden we zien hoe de camera en microfoon worden gekoppeld met Microsoft 365 en Microsoft Graph. De combinatie van deze functies zorgt ervoor dat werknemers automatisch worden geïdentificeerd. Tegelijk voorziet de oplossing ook automatische transcriptie en vertalingen wanneer er meerdere talen worden gesproken.

Cortana kan tenslotte werknemers helpen om de vergaderruimte te vinden of om er één in te plannen. Daarnaast kan het ook in de vergadering zelf verschillende to do’s instellen zodat iedereen zijn takenlijst heeft na de vergadering. Cortana wordt overigens verder geïntegreerd in eigen apps zoals Outlook en Teams voor een naadloze samenwerking tussen alle platformen.

Hololens

Het is niet duidelijk of Microsoft gaat samenwerken met een partner om deze hardware te realiseren. ZDNet meldt dat het geruchten heeft opgevangen dat er aan headsets onder de Surface-naam wordt gewerkt, maar hierover is nog veel onduidelijkheid.

Tot slot zien we in de demo ook nog de Hololens in actie. Microsoft voegt twee apps met een zakelijke focus toe in een preview SDK waarmee je vanaf 22 mei aan de slag kan. Hiermee kan je handenvrij videobellen met klanten. Microsoft Layout is dan weer een app waarmee je ruimtes in mixed reality kan maken dankzij 3D-modellen met lay-outs voor hologrammen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home