Microsoft Teams vertraagt de introductie van gedeelde kanalen voor gastgebruikers

microsoft teams

Onder de noemer Teams Connect werkt Microsoft aan een concept rond gedeelde kanalen om in de toekomst niet voor elke externe gebruiker een gast-account te maken. Oorspronkelijk stond een release gepland deze zomer, maar na wat testwerk vertraagt Microsoft Teams Connect tot november 2021.

Vorige maand kondigde de softwaregigant aan dat de functie gedeelde kanalen beschikbaar is binnen het private preview-programma van Microsoft Teams. Onder de noemer Teams Connect kan je gedeelde kanalen maken die in dezelfde lijst verschijnen als al je andere kanalen. In zo’n Teams Connect-kanaal kunnen (externe) gebruikers functies als tekst chat, video en spraak gebruiken alsook content delen en samenwerken aan documenten in real-time zolang die binnen het kanaal worden gedeeld. De functie is een belangrijke upgrade voor bedrijven die vaak met externen zoals freelancers moeten werken, omdat gast-accounts dan overbodig worden.

Na een testperiode van anderhalve maand komt Microsoft nu tot de conclusie dat het meer tijd nodig heeft om alle feedback van de testgebruikers te verwerken. Het schuift de publieke beschikbaarheid van Teams Connect nu met enkele maanden achteruit tot november 2021 op de Microsoft 365 roadmap.

lees ook

Microsoft Teams laat binnenkort toe om meeting te vergrendelen

Binnenkort kunnen bedrijven ook eindelijk hun eigen achtergronden uitrollen binnen Microsoft Teams. Tot 40 sjablonen kunnen beschikbaar worden gesteld voor alle werknemers. Verder het ook aan de introductie van meeting codes zoals Zoom vandaag al heeft en ondersteunt het eindelijk native meldingen in Windows 10. Hoe je die kan inschakelen en gebruiken, lees je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home