Microsoft Teams toont binnenkort 9 in plaats van 4 videodeelnemers

Microsoft Teams

Wie vandaag met Teams moet videovergaderen, weet dat het aantal zichtbare deelnemers eerder beperkt is. Microsoft wil daar snel verandering in brengen en verhoogt eind april het aantal simultaan getoonde deelnemers van vier naar negen.

Microsoft werkt al meer dan vier jaar aan een uitbreiding van het simultaan in beeld brengen van videodeelnemers. Vandaag ligt die limiet nog op vier; de rest van de deelnemers is niet zichtbaar. Pas wanneer je iets zegt, verschijn je in beeld.  

Het coronavirus verplicht Microsoft om snel te schakelen. Concurrent Zoom kan tot 49 deelnemers op één scherm tonen. Teams zet nu een eerste stap richting dat hoge aantal door de limiet op te trekken van vier naar negen simultaan zichtbare videodeelnemers.

Later deze maand uitgerold

De functie wordt volgens Microsoft eind april uitgerold. Het bedrijf laat tegelijk ook weten dat het verder kijkt dan negen videostreams maar het durft geen prognoses te maken wat het volgende doel is en tegen welke deadline.

Voor bedrijven is de verhoging van de limiet van vier naar negen een welgekomen verbetering, maar voor scholen is 9 videostreams nog steeds te laag. Leerkrachten zien dat aantal liever verder groeien naar 25 of 30 simultane videodeelnemers om de leerlingen in het oog te houden.

De beperkte videolimiet van Teams vandaag duidt echter niet op het aantal deelnemers die in een videovergadering kunnen zitten. Vandaag kunnen tot 250 mensen een meeting simultaan virtueel volgen. Wie voor grotere groepen iets via video wil voorstellen, kan gebruik maken van Teams live events. Hiermee kan je tot 10.000 mensen tegelijk bereiken. Het event mag maximum vier uur duren en er is maar één videostream mogelijk.

Achtergrondeffecten

Op dit ogenblik worden achtergrondeffecten uitgerold naar Teams-gebruikers wereldwijd. Wie zijn rommelig thuiskantoor wil verbergen, kan voortaan kiezen uit een aantal vooraf gedefinieerde achtergronden om netjes in beeld te verschijnen.

Eind maart rondde Teams nog de kaap van 2,7 miljard vergaderminuten op één dag. Sinds begin februari groeit het platform sterk met 12 miljoen nieuwe gebruikers. Lees hier onze tips voor thuiswerken met Microsoft Teams.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home