Microsoft Teams verbetert PowerPoint presentatiemodus, schermdelen en meer

microsoft teams

Microsoft Teams heeft een batch nieuwe functionaliteiten in de nieuwste publieke preview-versie beschikbaar gesteld. Hoogtepunten zijn nieuwe emoji’s, een verbeterde PowerPoint presentatiemodus, betere geluidsonderdrukking voor Mac en VDI-omgevingen kunnen voortaan een 2×2 galerijbeeld zien.

Microsoft heeft een aantal nieuwe functies aan de publieke previewversie van Teams toegevoegd. Wie de bèta-versie gebruikt, kan vandaag al genieten van de verbeteringen. Wie de publieke versie draait van Microsoft Teams, moet nog even wachten. Dit zijn de belangrijkste nieuwigheden en verbeteringen.

Beter content delen

Voortaan krijg je een beter overzicht van alle beschikbare vensters en schermen die je kan delen in een vergadering. Microsoft Teams toont het aantal schermen dat beschikbaar zijn en stopt individuele applicatievensters in een subcategorie voor een beter overzicht. De PowerPoint Live-functie geeft je de mogelijkheid om een presentatiebestand te delen vanop je computer of OneDrive.

Microsoft Teams scherm delen

Je kan voortaan ook handig kiezen of je het geluid van de computer mee wil doorsturen, of enkel het beeld. Verder zijn er verbeteringen binnen Microsoft Whiteboard om beter met elkaar samen te werken via deze weg.

Nieuwe emoji’s

De update dikt het aantal beschikbare emoji’s aan van 85 naar 800. De meeste zijn echter niet geanimeerd, in tegenstelling tot de bestaande emoji’s die er al jaren in zitten. Je kan voortaan ook specifieke huidskleuren kiezen. Een overzicht van de nieuwe lijst vind je hier.

Onderdrukking van achtergrondgeluid op Mac

Microsoft heeft de geluidsonderdrukking verbeterd op de Mac-versie van Teams. Voortaan wordt automatisch geluid op de achtergrond weg gefilterd. De functie maakt gebruik van AI om je audiofeed te analyseren en ongewenste geluiden eruit te halen. In de geluidsinstellingen kan je net als bij de Windows-versie kiezen hoe intens Microsoft Teams deze onderdrukking mag toepassen. Standaard staat de medium-optie aangevinkt.

PowerPoint Presenter View

Teams krijgt een handige presentator-functie wanneer je een PowerPoint-bestand deelt. Jij ziet het hoofdbeeld, maar onderaan kan je de aankomende slides zien met eventuele notities. Zo weet je als presentator altijd wat er aan komt.

Microsoft Teams presenter view

Aanwezigen kunnen op hun eigen tempo ook de presentatie doorbladeren zonder rekening te houden met het tempo van de spreker. Die laatste kan deze functie wel uitschakelen indien gewenst.

VDI 2×2 Galerij-beeld

Organisaties die Teams draaien in een virtuele desktopinfrastructuur (VDI), kunnen voortaan genieten van een 2×2 videoraster. Hiermee kan je de videostreams van vier deelnemers tegelijk zien op VDI-clients van Citrix of Vmware.

Wil je graag de nieuwe functies van Microsoft Teams uitproberen binnen het bedrijf? Geef de IT-dienst een seintje of ze de publieke preview-optie willen activeren. Klik daarna op je initialen rechts bovenaan, ga naar Info en vink Openbare Preview aan.

Wil je graag meer halen uit Microsoft Teams? Lees dan onze 7 tips voor gevorderden die je productiever maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home