Microsoft lanceert Teams Rooms Pro met gratis versie voor kmo’s

Microsoft Teams Rooms

Met nieuwe formules moet Microsoft Teams Rooms beter aansluiten op de noden van hybride werken. Teams Rooms Pro kost 40 dollar per maand, de Basic-versie is gratis.

Microsoft heeft de eerder aangekondigde prijswijzigingen voor Teams Rooms nu ook officieel doorgevoerd. De formules Microsoft Teams Rooms Standard en Premium gaan voortaan door het leven als Teams Rooms Basic en Pro.

Met het Teams Rooms-aanbod speelt Microsoft in op de trend van hybride werken. Naast de populaire videoconferencing software omvat het ook gespecialiseerde hardware zoals webcams, schermen en whiteboards. Microsoft biedt dit als totaalpakket aan via een licentiemodel.

lees ook

Microsoft geeft tips om efficiënter te vergaderen via Teams

Teams Rooms Pro

De meest uitgebreide formule heet voortaan Teams Rooms Pro en komt ter vervanging van Premium. Alle Premium-functies worden mee overgezet naar het nieuwe abonnement, al zal Microsoft bij lancering nog heel wat nieuwe functies toevoegen. Die zijn gestoeld op vier pijlers:

  • Video en audio: dankzij verbeterde AI in webcams zal voortaan iedereen in een ruimte beter in beeld kunnen worden gebracht, met autofocus op wie het woord heeft en verbeterde ruisonderdrukking in microfoons om achtergrondgeluiden te reduceren. Bandbreedte-optimalisatie moet de beeldkwaliteit constant hoog houden zonder de verbindingskwaliteit aan te tasten.
  • Interactiviteit: functies van de klassieke Teams-app zullen hun weg vinden naar de Teams Rooms, waaronder hand opsteken en draadloos content delen.
  • Samenwerken: Microsoft Teams Rooms verbetert de ondersteuning voor digitale whiteboard en de opnamekwaliteit van analoge whiteboards.
  • Beheer en beveiliging: Teams Rooms Pro komt met nieuwe functies voor remote beheer, apparaatanalyse en integratie van IT-servicebeheer.

Teams Rooms Pro is vanaf nu beschikbaar in de Verenigde Staten voor 40 dollar per maand (per aangesloten apparaat). De Belgische websites van Microsoft toont echter nog de oude prijzen. We vermoeden dat de Europese prijzen in de buurt van Teams Premium (42,20 euro per maand) zullen komen te liggen. Microsoft biedt een gratis proefperiode van een maand aan.

microsoft teams rooms pro
Image Credit: Microsoft

Gratis versie

Zoals aangekondigd heeft Microsoft Teams Pro vanaf nu ook een gratis versie. Die zal net zoals de huidige Standard-formule (die 12,60 euro per maand kostte) de belangrijkste basisfunctionaliteiten bevatten en richt zich voornamelijk op kmo’s. Er kunnen voor maximaal 25 apparaten een gratis Basic-licentie worden genomen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home