Microsoft Teams Panels biedt extra interactiviteit aan fysieke vergaderruimtes

Vanaf vandaag is Microsoft Teams Panels breed beschikbaar voor iedereen. Hiermee kan je op interactieve schermen buiten de vergaderruimte handig ruimtes boeken, wijzigen en controleren.

Teams Panels biedt de mogelijkheid aan werknemers om een beschikbare ruimte te boeken aan de fysieke vergaderruimte in kwestie of om een toekomstig tijdslot vast te leggen. De Teams Panels-schermen werken samen met meerdere toestellen waarmee ze zijn gekoppeld, waaronder Microsoft Teams Rooms of Surface Hub-toestellen. Alle panelen kunnen centraal worden geprovisioneerd, geüpdatet en gemonitord via de Microsoft Teams Admin Center.

Vandaag ondersteunt Microsoft enkel interactieve schermen van Crestron. Yealink lanceert in april zijn schermen die Teams Panels ondersteunen. Andere fabrikanten worden later aan het lijstje toegevoegd volgens Microsoft.

Toekomstige functies

In de komende maanden krijgt Teams Panels nog vier nieuwe functies voor extra gebruiksgemak:

  • Capaciteitswaarschuwing: Dankzij camera’s in de vergaderruimte kan worden gedetecteerd hoeveel personen er maximaal in de ruimte mogen zijn.
  • Vergaderruimtes in de buurt: Werknemers krijgen een plattegrond te zien om een andere ruimte te boeken wanneer de huidige niet beschikbaar is.
  • Check-in notificatie: Toon een melding op het display in de vergaderruimte om aan te tonen dat mensen buiten staan te wachten voor een volgende vergadering.
  • Verwijder ongebruikte geplande ruimtes: Teams herkent zogenaamde ‘valse’ vergaderingen en verwijdert die automatisch om extra tijdsloten vrij te maken.

lees ook

Microsoft werkt aan Teams Pro-abonnement voor webinars

Bedrijven met een Microsoft Teams Room Standard-abonnement of Teams Room Premium kunnen zonder extra kosten gebruik maken van Teams Panels. Compatibele schermen van Crestron die vandaag beschikbaar zijn vind je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home